Cauta

Tuesday, 3 November 2015

Adolf Hitler: ce poate face un om

Adolf Hitler, o personalitate negativa in istoria lumii, despre care unii vorbesc cu respect, altii raman muti de uimire intrebandu-se cum a fost posibil asa ceva. Adolf Hitler a ramas in istorie ca omul ce a comis atrocitati groaznice prin mentalitatea gresita: superioritatea rasei ariene.

Desi concenptul de rasa ariana pura nu este o inventia a lui Hitler, ea fiind preluata de la diverse curente nationalist extremiste, totusi Hiler, in momentul in care a avut posibilitatea a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a imprima in gandurile cetatenilor germani faptul ca ei sunt superiori altor natiuni, si ca toti ceilalti le sunt dusmani si nu merita mila.


Hitler s-a folosit de climatul de instabilitate din Germania, o tara distrusa dupa primul razboi mondial  cu o economie daramata si o mandrie desumflata, si a urcat usor, usor in functia de conducere. Punctul forte in campaniile sale electorale a fost chiar puritatea rasei ariene. Sloganuri gen: “suntem slugi in propria noastra tara” , aluzie la bancherii evreii ce o duceau foarte bine desi economia tarii era in prapastie, au reusit sa induca in cetatenii din paturile de jos o ura colosala fata de evrei si fata de toti strainii aciuati in Germania.

Masina de propaganda nazista folosind tot felul de strategii a reusit sa duca partidul nazist (Partidului Muncitoresc German Național-Socialist – tr. Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, abreviat NSDAP) la conducerea tarii. Si odata ajuns in pozitia de lider Hitler a decis sa infaptuiasca visul de unificare al Europei, un vis milenar.

Despre visul Europei unite exista o legenda. Si legenda spune ca in tinerete Hitler a fost in vizita la cineva, o ruda probabil, care avea pe perete o carpeta ce ilustra visul lui Daniel din Biblie ( Daniel cap. 2). Hitler a fost extrem de impresionat de acea imagine incat a cerut detalii. Gazda i-a explicat ca partea de sus a imaginii reprezinta o imparatie (imperiu) ce a fost, apoi o alta si o alta ce au urmat succesiv una alteia, iar ultima parte a trupului reprezentata de picioarele cu degeta parte de lut si parte de fie reprezinta ultima imparatie de pe planeta.

Hitler nu a ascultat intreaga explicatie, mintea lui a ramas blocata la faptul ca ultima imparatie va fi si cea mai puternica din cate au existat vreodata. Acest gand al unirii Europei si crearea celei mai puternice imparatii din istoria lumii l-a animat pe Hitler in toata viata sa. Amestecata cu ura fata de evrei Hitler a demonstrat lumii intregi ca omul este in stare de mari atrocitati daca i se permite.

sursa foto: jewishvirtuallibrary.org 

cuvinte cheie:  adolf hitler nazistul, crime impotriva umanitatii, despre ura de rasa, dictatorul hitler, exterminarea rasiala, genocid, hitler si ura fata de evrei, hitler si visul lui daniel, in numele unei rase, nazism, rasa ariana

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts