Skip to main content

Ce este sarbatoarea Pastelui?

In lumea crestina Pastele se sarbatoreste in cinstea invierii Domnului Hristos, Fiul Lui Dumnezeu.

Crucificat de romani la insistentele norodului iudeu, Fiul Lui Dumnezeu si-a dat viata pe cruce implinind astfel toate profetiile biblice (Vechiul Testament). Prin moartea Sa omul pacatos gaseste iertare de pacatele sale in jertfa Fiului Divin.

Religia crestina in esensa il are pe Hristos in centru, fara El religia cresina isi pierde identitatea, urmand a se desfiinta. In decursul istoriei in sanul bisericii au aparut tot felul de traditii pagane, traditii invesmantate frumos intr-o alura “crestina”, totusi centrul, baza ramane moartea si invierea Fiului Lui Dumnezeu, Iisus Hrisos.

Spiritual, moartea Fiului Lui Dumnezeu a fost cea mai trista zi din istoria Universului, mai trista decat caderea in pacat a lui Lucifer sau a lui Adam si Eva. De asemenea, invierea Lui Hristos a fost o zi de bucurie in intreg Universul.

Daca a sarbatori aceasta zi, Pastele, este biblica sau nu (caci unele confesiuni au pareri diferite) ramane la atitudinea fiecarui credincios. Un lucru este sigur: sarbatoarea Pastelui a devenit extrem de comerciala, spiritualul din ea a fost inabusit de petreceri, odihna, relaxare, lumesc.

Sarbatoarea Pastelui mai are si alta insemnatate. Pentru evrei ea reprezinta scoaterea lor din robia egipteana prin puterea Celui Atotputernic, Moise fiind instrumentul sau.

Sursa informatiilor: Biblia.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.