Skip to main content

Cum sa castig bani cu Adsense?

Adsense este un program al Google destinat detinatorilor de site, forumuri sau bloguri prin care acestia isi pot menetiza blogul. Cu Adsense se pot face bani multi, numai ca nu este chiar atat de usor cum cred unii  incepatori.

Am vazut ca pe internet este plin de carti si CD-uri, cu bani desigur, care ne invata cum sa facem repede sute de Euro pe zi. Sfatul cel mai bun de care ar fi bine sa tina cont orice incepator (in special bloggerii) este sa nu cumpere astfel de metode, vor da banii degeaba pe prostii fara sens. Desigur, fiecare om este liber sa aleaga.

Sfaturi de baza
Adsense ofera un cod ce trebuie inserat in site/blog. Acest cod ofera o reclama. Cand vizitatorul da click pe reclama o suma de bani este transferata in contul bloggerului.

Atentie! Nu dati click pe propriile reclame!

Adsense nu accepta site/bloguri al caror continut este defaimator, pornografic, instigator la violenta si ura, etc. De asemenea Adsense pretinde ca site/blogul sa nu fie in constructie si nici cu pagini goale. Adica, trebuie continut. De asemenea continutul sa fie original, nu copiat de la alte site/bloguri.

Bani din Adsense

Din Adsense se pot face bani frumosi daca blogul sau site-ul este in limba engleza. Chiar si in alte limbi (ale tarilor mai bogate). In limba romana este greu, un click valoreaza in medie intre 2 si 4 centi. Iar la un trafic de doar 100 vizitatori pe zi: slab (bani putini).

Pentru a face bani din Adsense cu un site in limba romana este nevoie de un trafic (cititori) zilnic extraordinar de mare, probabil peste 40.000 vizitatori pe zi.  Acest lucru inseamna ca este extrem de dificil, exista in Romania site de stiri cunoscute ce nu au un asa trafic. Insa, depinde.

In limba engleza este mai simplu, pot fi si clickuri de 1 Euro. Acest lucru schimba mult datele problemei. Caci in loc de 40.000 vizite putem fi multumiti cu doar 1000 vizitatori. (daca pastram proportia). Insa matematica nu este relevanta, caci depinde de reclame, unele sunt platite bine, altele nu.


Pozitionare bannere

Pentru a avea cat mai multe clickuri pe reclama ar trebui ca articolul sa fie invaluit in reclama, sus, jos, dreapta. Acest lucru insa cam deranjeaza cititorul. Desi invaluirea articolului in reclama este bun pentru a aduna cat mai multe clickuri, pe termen lung poate fi dezastruoasa, caci cititorii fie deranjati vor evita site-ul, fie vor invata pozitia reclamelor si le vor ignora.

Daca aveti nelamuriri nu ezitati sa folositi sectiunea de comentarii.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.