Skip to main content

Cum se prepara sarmalele

Sarmalele sunt un preparat culinar specific romanilor. O sarma este  formata dintr-un amestec specific invelit in foaie de varza si impaturita sub forma de rulou.
Se poate folosi pentru compozitie:
Carne:
  • de porc
  • de vita
  • de oaie
  • de puiSarmale
  • de peste
  • de orice
  • separat sau amestecat
– Orez,
– Ceapa,
– Oua,
– Sare, condimente, etc
Intreaga compozitie se infasoare in foi de varza sau vita-de-vie, sau in cine mai stie ce, in functie de obiceiurile zonei.
Intr-o oala mare (pentru a incapea toate sarmalele) se pune un pic de ulei, doua-trei linguri. Apoi se pune varza tocata sau frunze de varza circa doi centimetrii.
Se incepe asezarea sarmalelor, pe marginea oalei (cratitei). Cand s-a format un cerc complect de sarmale pe margine se poate continua cu alte cercuri mai mici sau pur si simplu se aseaza cum or fi pana se umple tot nivelul primului strat.
Se continua cu al doilea star folosind aceeasi metoda, pana vom ajunge la o distanta de 6 centimetri de partea de sus a oalei, asta pentru a preintampina “incidentele” (a da in foc).
Patrea de deasupra va fi umpluta cu foi de varza sau varza tocata maxim 2 centimetri. Apoi se umple cu apa, un pic peste intreaga compozitie.
Se lasa sa fiarba la foc mic minim o jumatate de ora apoi se verifica daca mai trebuie fiarta. Cand au fiert se pune intr-o farfurie doua / trei linguri de bulion (dupa gust), delicat sau sare si un pic de apa. Se amesteca si se pune in oala peste sarmale. Se mai lasa la fiert 10 minute.
foto pe poze-ro.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.