Cauta

Tuesday, 3 November 2015

De unde vin gandurile negre?

Gandurile negre vin din subconstientul nostru si sunt alimentate de frica, frica de singuratate, de banal, de plafonare, etc. De asemenea, frica de a nu fi bine vazuti, de a fi tradati, de a nu corespunde standardelor, etc. Frica ar fi deci, principalul motor al aparitiei gandurilor negre.


Dar gandurile negre nu au forta, sunt doar niste ganduri de moment (de secunda), mai trebuie ceva pentru ca tacamul sa fie complect. Si acel ceva este Imaginatia
.

O imaginatie bolnava este cea care indeamna pe sot sau sotie sa vada aievea posibile escapade ale partenerului, desi acesta/aceasta nu au dat nici o data, nici cea mai vaga impresie de asa ceva. O imaginatie bolnava este cea care isi urmareste victima si cu un plan bine pus la punc o ucide. Nu gandurile negre, ci imaginatia bolnava, o imaginatie bolnava amestecata cu ura si setea de sange.

Ganduri negre. Nu ne putem referi la ganduri negre doar atunci cand vorbim de sentimente de neincredere, un gand negru, sumbru poate fi si unul rau, ca in cazul unui pedofil ce vede in copilul vecinului o prada. El intai si intai va analiza situatia (deci – constient), isi va face planuri, si le pune mai apoi in practica, cand este sigur de reusita. Un astfel de om este condus de ganduri negre, dar cum spuneam, gandurile negre singure nu fac nimic. Cati oameni nu au tot felul de ganduri, fantezii, idiotenii, dar ele raman captive in minte, atat. Perseverenta in acest gand negru amestecat cu imaginatia (in cazul de fata una bolnava) duc la astfel de acete antisociale.

Gandurile negre pot fi si bune, cateodata. Sa luam exemplul omului ce trebuia sa duca la banca banii ce ii luase din vanzarea unei case. Gandurile negre ii intunecau mintea, si teama ca va fi jefuit pe drum nu ii dadea pace. Asa ca a sunat la o agentie de protectie si paza si acestia au dus banii in locul sau. Peste ani s-a dovedit ca niste vecini ii pusesera gand rau, facusera si planul cum sa ii jefuiasca in plina strada. – Gandul negru l-a slavat.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts