Skip to main content

Mobila de PAL vs mobila de lemn

Intr-un magazin de mobila un posibil cumparator (client) a intrebat pe vanzator:

“Domnule draga, cu ce este mai buna mobila de lemn decat cea de PAL?”


Si vanzatorul i-a raspuns sec: “este mai ieftina“.

Da, asa este, mobila fabricata din PAL este mult mai ieftina, asta datorita faptului ca PAL-ul, ca materie prima, este mai ieftin decat lemnul. Numai ca ieftin nu inseamna si bun, de cele mai multe ori.

Foarte multi oameni s-au ingramadit s-a cumpere mobila din marile supermarketuri, gen Cora, numai ca dupa nici macar un an au inceput sa se planga. Motivul? Pretul mic. Pentru a se putea vinde ceva la un pret foarte mic trebuie sa se faca rabat de la calitate.
Exista oameni ce au mobila de 70 de ani, mobila din lemn vertitabil. Cu timpul a suferit diverse zgarieturi, dar un specialist in restaurari mobilier ar pute face din acea mobila veche una ca si noua.

La polul opus, exista varianta ca o mobila de lemn, de calitate superioara sa tina si sute de ani, lucru ce ar stagna productia de mobila odata ce marea majoritate a consumatorilor si-au achizitionat deja. Acest lucru avand un impact negativ in economie.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.