Cauta

Sunday, 29 November 2015

Produse ieftine si bune – este posibil?

Visul oricarui om ce are un statut financiar mediu spre minim (adica majoritatea), viseaza sa cumpere produse sau servicii cat mai ieftine si cat mai bune.
Este oare posibil asa ceva?

Teoretic este imposibil, si normal ar si sa tragem concluzia ca si practic este tot imposibil. Singura problema apare atunci cand unii vand produse sau servicii scumpe de calitate execrabila.
Diferentele enorme dintre lumea asiatica si cea occidentala au adus un adevarat uragan de produse si servicii ieftine si aproape la fel de bune precum cele scumpe. Si totusi, diferentele exista, caci pentru a face ceva mai ieftin decat costul normal trebui sa se faca rabat de la calitatea materiei prime folosite sau de la mana de lucru.
Produse Magazinele cu produse ieftine par sa fi umplut Romania si o mare parte a Europei. Oameni cumpara mult, prea mult. Si cum nu ar face-o cand produsele de calitate costa mult mai mult decat si-ar permite ei vreodata. Totusi, nimeni nu se gandeste la faptul ca cumparand ieftin din zona Asiei se incurajeaza exploatarea maselor sarace din acea zona, desi, la polul opus, incetarea cumpararii produselor ieftine din acea zona geografica ar putea insemna condamnarea la foamete a acelor sarmani nefericiti ce trudesc si zi lumina pentru un amarat de dolar.
Servicii Serviciile insa sunt un pic diferite. Sa luam exemplul renovarii unui apartament. Se tocmeste o firma de profil, de regula se cauta una ieftina si se incepe treaba. Firma ieftina pentru a putea mentine pretul jos apeleaza la meseriasi mai putin priceputi, lucru ce duce direct la o calitate a renovarii slaba. Si cam la fel stau lucrurile si in celelalte domenii.
 Exceptii
Exceptiile constau in servicii sau produse ce sunt identice cu cele oferite de firme de renume (branduri). De regula o firma mare, gigant, va avea preturi mult peste pretrile reale, mizand mereu pe fidelitatea clientilor sai.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts