Cauta

Thursday, 17 December 2015

Eroul anonim

Exista un om ce nu va lasa lucrurile asa. Desi totul pare imposibil, in cea mai grea clipa, in cel din urma moment el isi va face aparitia fastuos, pregatit parca pentru o mare receptie data in cinstea lui, nu precum la un razboi, razboi ce va lasa victime.

Si totusi, dusmanii lui stiu. Ei cunosc istorisirile, legendele nu sunt legende, sunt fapte reale ce le tulbura noptile linistite. Un singur om pe intreg pamantul este capabil sa le dejoace planurile cele mai chibzuite. Si nu oricum, nu cu tehnica, nu cu strategie militara, nu cu cele mai avansate metode stiintifice, ci improvizand pe moment, folosind la maximum imaginatia, agatandu-se de orice detaliu, de orice indiciu, de orice corp material sau nu, si folosind tot ce ii vine la mana transforma totul in cea mai teribila masinarie de lupta existenta vreodata.
Numele lui este groaza pentru adversari si speranta pentru cei asupriti.    Numele lui este rostit in soapta, povestile despre el sunt transmise din generatie in generatie, legenda lui este vie in sufletele a milioane de oameni.
Chipul lui este o enigma. Multi au incercat sa si-l imagineze, unii l-au vazut precum un urias, altii ca pe un luptator, altii un om inalt si solid. Dar nimeni nu a incercat imaginea unui simplu om: nici inalt, nici scund; nici solid, nici schilod; nici frumos, nici urat: un om simplu, un om ca toti oamenii, fara nimic iesit din comun.
Putinii ce au avut sansa sa il vada, sau chiar sa il atinga, ii rostesc numele cu reverenta, si asteapta ziua cand il vor revedea din nou – daca acea zi va mai veni vreodata.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts