Skip to main content

Cum sa invat limbajul animalelor?

Limbajul animalelor. Dincolo de basmele mitologice cand un Print alungat de la palat traind in compania animalelor salbatice a invatat sa comunice cu ele, totul este fictiune.

Nu pentru faptul ca animalele nu folosesc cuvinte in comunicarea dintre ele, ci pentru faptul ca “limbajul lor” este extrem de limitat. Sa luam exemplul pisicii. Un mieunat inseamna ca ii este foame, un alt fel de mieunat inseamna ca o doare ceva, altul ca ii este bine, este fericita, altul ca … si tot asa. La fel si cainii, si alte animale.
Comunicarea dintre animale se bazeaza strict pe nevoile fiziologice, cand in cazul oamenilor sfera comunicarii este enorm mai mare.
Oricum, in principiu se poate invata sa comunicam cu anumite animale, de preferinta cele domestice. Nu trebuie decat urmarit, analizat si imitat comportamentul lor. Plus inca ceva, ceva ce trebuie descoperit in timpul activitatii de invatare.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.