Cauta

Saturday, 9 January 2016

Cum sa invat limbajul animalelor?

Limbajul animalelor. Dincolo de basmele mitologice cand un Print alungat de la palat traind in compania animalelor salbatice a invatat sa comunice cu ele, totul este fictiune.

Nu pentru faptul ca animalele nu folosesc cuvinte in comunicarea dintre ele, ci pentru faptul ca “limbajul lor” este extrem de limitat. Sa luam exemplul pisicii. Un mieunat inseamna ca ii este foame, un alt fel de mieunat inseamna ca o doare ceva, altul ca ii este bine, este fericita, altul ca … si tot asa. La fel si cainii, si alte animale.
Comunicarea dintre animale se bazeaza strict pe nevoile fiziologice, cand in cazul oamenilor sfera comunicarii este enorm mai mare.
Oricum, in principiu se poate invata sa comunicam cu anumite animale, de preferinta cele domestice. Nu trebuie decat urmarit, analizat si imitat comportamentul lor. Plus inca ceva, ceva ce trebuie descoperit in timpul activitatii de invatare.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts