Skip to main content

Cum se pune cartonul pe o cladire?

Cartonul poate fi de mai multe feluri: cu ardezie, simplu cu lipire cu arzatorul (la flacara), simplu cu lipire pe baza de smoala.
Cartonul cu sau fara ardezie cu lipire la flacara se utilizeaza pentru izolatia blocurilor sau a cladirilor unde exista ca suport placa de beton sau sapa.
In prealabil se curata terenul de impuritati, se matura bine (daca este necesar se va spala cu furtul) si se amorseaza cu amorsa speciala pentru hidroizolatii. Apoi se va incepe lipirea lui prin incalzirea cartonului cu arzatorul.
Cartonul simplu pe baza de smoala este ceva mai complicat deoarece elementul principal este smoala ce trebuie topita. Chiar daca astazi exista si alte solutii, in zonele slab financiare smoala ramane singura alternativa.
Totusi, pe o casa sau magazie, unde asteriala este batuta lipit (scandura langa scandura), se poate folosi cartonul si batut in cuie. Cum se procedeaza? Se incepe asezarea cartonului pe plan orizontal incepand de la baza acoperisului, astfel incat straturile urmatoare se vina peste – in acest fel apa se va scurge de pe un strat pe celalaltul. Cartonul se va aseza cu partea smolatica spre jos astfel incat razele soarelui sa il lipeasca de scandura. Se vor prinde straturile de carton in cuie cu o floare tot din carton iar pe margine se vor prinde in cuie niste stinghii de lemn pentru a impiedica vantul sa le spulbere si rupa.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.