Cauta

Sunday, 17 January 2016

Cum se pune cartonul pe o cladire?

Cartonul poate fi de mai multe feluri: cu ardezie, simplu cu lipire cu arzatorul (la flacara), simplu cu lipire pe baza de smoala.
Cartonul cu sau fara ardezie cu lipire la flacara se utilizeaza pentru izolatia blocurilor sau a cladirilor unde exista ca suport placa de beton sau sapa.
In prealabil se curata terenul de impuritati, se matura bine (daca este necesar se va spala cu furtul) si se amorseaza cu amorsa speciala pentru hidroizolatii. Apoi se va incepe lipirea lui prin incalzirea cartonului cu arzatorul.
Cartonul simplu pe baza de smoala este ceva mai complicat deoarece elementul principal este smoala ce trebuie topita. Chiar daca astazi exista si alte solutii, in zonele slab financiare smoala ramane singura alternativa.
Totusi, pe o casa sau magazie, unde asteriala este batuta lipit (scandura langa scandura), se poate folosi cartonul si batut in cuie. Cum se procedeaza? Se incepe asezarea cartonului pe plan orizontal incepand de la baza acoperisului, astfel incat straturile urmatoare se vina peste – in acest fel apa se va scurge de pe un strat pe celalaltul. Cartonul se va aseza cu partea smolatica spre jos astfel incat razele soarelui sa il lipeasca de scandura. Se vor prinde straturile de carton in cuie cu o floare tot din carton iar pe margine se vor prinde in cuie niste stinghii de lemn pentru a impiedica vantul sa le spulbere si rupa.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts