Cauta

Monday, 11 April 2016

Vrem prea mult cateodata

Ce trece timpul! Parca mai ieri am luat o pauza, “de o saptamana” ziceam eu; iata ca s-au facut mai bine de 6 saptamani. In acest timp am muncit mai mult decat ar trebui, cu ceva folos as zice eu, insa nu asa cum m-a asteptam.

In fine, imi era dor de blogosfera, de blogurile mele favorite, sa citesc ce au mai facut unii, ce au descoperit alti, ce gandesc alti, intr-un cuvant acea comunicare virtuala ce este specifica blogului.
Am colaborat cu ceva oameni noi in ultimul timp, si incercand eu sa vad latura plina a paharului: am invatat cate ceva de la ei. Lucruri ce poate imi vor fi de folos candva. Voi vorbi probabil despre acest lucru in postarile viitoare, astazi ma voi opri un pic asupra diferentelor sociale din punct de vedere financiar.
Am observat, si nu o data, faptul ca oamenii ce au ajuns la un nivel superior – material – privesc in jos cu aroganta si nepasare pe cei ce nu au reusit uluitoarele lor performante. Indiferent daca cel imbogatit nu are decat 8 clase iar cel ramas sarac are 2 facultati. Pentru cei mai multi inavutiti nu scoala, nu intelectul, nu calitatile, nu valoarea: ci banul este singurul care conteaza si diferentiaza.
Este adevarat ca banul este cel ce face lumea sa se invarta, insa… As zice eu ca merele cresc in pom iar pomul da rod bun intr-o livada ingrijita, astfel ca marul in sine oricat de frumos, mare si gustos ar fi nu el trebuie laudat, desi marul plin de mandrie devine orb in fata adevarului.
Sper doar ca daca intr-o zi voi fi bogat sa nu uit deunde am plecat, nici pe cei ramasi in urma (financiar). Sper!

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts