Cauta

Tuesday, 31 January 2017

Cand, cum si de ce a zburat omul pe Luna?

Mai in gluma spus se pare ca primul lucru pe care l-a facut omul pe Luna a fost pipi.
Da, radem, ne amuzam, dar daca te gandesti ca un zbor cu avionul intre Chile si Africa de Sud dureaza in jur de 20 de ore..., Si sigur calatorii vor folosi toaleta... Ce ne facem cu un zbor pe Luna, cu pilotii captivi in modulul acela mic.  -  Si totusi, cum Doamne-iarta-ma sa faci pipi pe Luna unde se presupune ca nu este atmosfera, unde este VID, sau aproape VID?

OK. De ce calatorii pe Luna?
Nu, nu pentru ca Pamantul e prea mic, nici pentru ca acolo nu avem poluare. Din curiozitate? Poate, desi daca curiozitatea ar fi fost factorul principal, il gasesc absurd, caci pe Pamant sunt atatea curiozitati, atatea necunoscute incat sa zbori pe Luna in loc sa cauti in propria ograda este ridicol, lipsit de sens si extrem de scump.
Insa ce ridica si mai mult semne de intrebare este cum au ajuns pe Luna?
Unii vor raspunde instantaneu: "cu racheta". Insa daca analizam obstacolele si realitatea vom incepe sa avem dubii.
Abia in 2015 NASA a anuntat ca are in plan crearea unui nou tip de modul spatial capabil sa treaca prin Centura de Radiatii cu oameni la bord. Acest lucru indicand faptul ca pana in 2015 nici un om nu trecut dincolo de aceasta bariera. In nici un caz cu tehnologia din 1969. Absolut Nu.


No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts