Cauta

Friday, 19 May 2017

Știința este un fel de religie

Când spunem Știința ne gândim la orice mai puțin religie, și asta pentru că în religie avem credință fără vreo dovadă, iar în știință avem explicații pline de dovezi.

Și totuși în Știința și-au făcut loc tot felul de teorii promovate agresiv ca fiind adevărate, deși nu există nici o dovadă în acest scop.
Ca exemplu avem Teoria Evoluției, Big Bang-ul, cam tot ce ține de atom și particulele subatomice, încălzirea globală, etc. Pentru aceste teorii și încă multe altele nu există dovezi reale, în multe cazuri formule matematice țin loc de dovezi, iar în alte cazuri acceptarea acestor teorii trebuie făcută pentru că așa susțin marii oameni de știință.
Putem spune că cel puțin în cazul teoriilor mai sus enumerate știința a fost înlocuită de S.F., iar pentru faptul că oamenii cred în așa ceva fără gram de dovadă putem susține că Știința a devenit Religia acestui secol.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts