Despre prieteni

Rapid câte ceva despre prieteni
Cum bine știm sau ar trebui să știm, familia și prietenii sunt cel mai important și frumos lucru în lume. Însă, cum se fac prieteniile?
Căci între cunoștințe și prieteni este o diferență mare.
Prietenii se fac în general în trei moduri: conjunctura, pasiuni comune și admirația. Să le analizăm pe rând!
Prietenii de conjunctură. Sunt prietenii pe care ni-i facem dintr-un grup restrâns pentru că nu prea avem de ales. Acest lucru se întâmplă în orașele foarte mici unde sunt puțini cei cu care intrăm în contact, și dintr-un grup mic de oameni alegem să ne împrietenim cu unul sau mai multi.
Prietenii făcuți pe baza pasiunilor comune sunt acei oameni pe care ni-i alegem ca prieteni pentru că împărtășesc cu noi aceleași idealuri, opinii, hobby-uri, etc. La întâlnirile noastre cea mare parte a timpului o petrecem făcând și vorbind despre pasiunile noastre comune.
A treia categorie o reprezintă prietenii pe care i-am ales pentru că îi admirăm. Fie ei reprezintă un ideal al nostru, fie felul lor ne stârnește admirația, fie ei au reușit acolo unde noi nu, fie vedem ceva extraordinar în ei. Orice motiv ar fi ne place compania lor și prietenia lor.

Pentru ca o relație de prietenie să aibe viitor sunt necesare câteva lucruri. De departe cel mai important este respectul.  Dacă nu ne respectăm prieteni la un moment dat îi vom pierde, asta e sigur.  Încrederea este iarăși un factor deosebit de important, fără încredere .... Și am putea adăuga și suportul. De multe ori avem nevoie ca cineva să creadă în noi sau să știm că ne bazăm pe cineva, iar acest lucru înseamnă suportul prietenului/ă.
Astfel trei lucruri sunt imperativ necesare în relația de prietenie (dar și în cea de cuplu, sau în familie): Respectul, Încrederea și Suportul.


Foarte important și de reținut este faptul că nu putem avem prea mulți prieteni. În medie 5 sau 6 prieteni foarte buni, restul sunt cunoștințe. Și asta pentru că relația de prietenie necesită o investiție în timp.Comments

Popular posts from this blog

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

Țări care încep cu litera G