Skip to main content

Marea schizma crestina

Intre 1296 si 1302 Papa Bonifaciu al VIII-lea a emis 2 bule  prin care se ordona ca nici o fata bisericeasca sa nu mai plateasca taxe si impozite regilor, Biserica fiind institutia suprema.
Filip al IV-lea al Frantei l-a arestat pe Papa si a convocat o noua alegere de papa la Avignon unde a fost numit un nou Papa francez. Doar ca la Roma a fost ales un alt Papa, si astfel s-a creat ruptura intre vest si est,
urmand ca dupa razboaie si violente de nedescris Biserica sa se rupa in doua: cea de vest, numita Catolica, si cea de este, numita Ortodoxa.
Diferente foarte mari nu exista intre cele doua Biserici, ci mai mult administrativ decat doctrinal.
img via: newworldencyclopedia.org 

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.