Skip to main content

Cate galeti de nisip sa pun la un sac de Multibat?

Pentru tencuiala clasica se foloseste regula: 10 galeti (la 10 Litri) la un sac de Multibat.


Pentru a realiza o tencuiala mai tare, mai rezistenta, se poate folosi si doar 9 galeti la un sac. Nu mai putin de 9 pentru ca s-ar putea sa apara fisuri daca mortarul este prea gras.


Trebuie insa sa tinem cont si de nisip. Exista nisip mai fin, nisip mai gronjos. Cu cat nisipul este mai mare, mai granulat, cu atat sansele sa apara fisuri sunt mai mici.

Mentiune: mortarul se foloseste pentru tencuiala bruta. O tencuiala mai fina, inseamna tinci, iar acest lucru inseamna o alta operatiune.

citeste si: articole categoria construcții

img via

Vizitati pagina de Contact

Lumea Scenă de Parodie - un site de divertisment


cuvinte cheie: cantitati la mortar, cum se face mortarul, formula mortar, mortar cu multibat, nisip pentru mortar, preparare mortar, tencuiala,

Sponsori:
ZugraviBucurești.ro

Comments

Anonymous said…
9 galeti de apa la un sac de multibat sa pui tu pe casa ta.Meseriasule
petre said…
Nu 9 galeti de apa, ci de nisip, apa se pune cat cuprinde.
Anonymous said…
cata prostie ba cum sa intelegi ca tre 9galeti de apa ?????e logic ca omu a zis 9 galeti de nisip.vai si amar de voi nici de citit nu sunteti buni
Anonymous said…
Eu am comandat nisit granulație 1-4. Este cea mai bună pentru tencuială cu mistria și canciocul.
Apropo. Am niște vecini care au adus o firmă și le-a făcut tencuială mecanizată. Este adevărat că s-au mișcat repede dar este cam slabă tencuiala lor față de am mea.
Radu said…
Eu folosesc o betonieră de 180 Litri și pun 28 lopeți nisip și un sac multibat, și apă cât cere.
Mugurel Pătrașcu said…
Mai copii eu lucrez în construcții și va zic așa că la tencuială merge cum ziceți voi, dar la zidărie trebuie mai mult nisip. Adică să fie mai slab. Pentru că pereții lucrează.
Laur Dani said…
Pt. Zidărie proporție 7/2
Pt. Tencuială proporție 6/2
Pt. Strop înainte de tencuit 5/2

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru