Multi oameni nu consuma carne de porc. Fie din motive de sanatate, fie din motive religioase, fie din alte motive. Dar, ar manca si ei o piftie, macar de sarbatori.
Ce este piftia?
Piftia este o mancare bazata in special pe carne fiarta, carne ce contine gelatina ( in general se foloseste capatana si picioarele de porc, dar pentru pui sau curcan vom folosi aripi si ghiare).
Cum se face piftia de pui?
Se pune intr-o oala mare la fiert aripi de pui si ghiare, sau una din variante. Se fierb cu un pic de sare si vegemix pana incepe sa se descompuna carnea de pe oase. Mare atentie!: odata pusa la foc nu se va mai complecta cu apa, de aceea trebuie pusa multa apa de la bun inceput.
Cand s-a fiert suficient (sa se desprinda carnea de pe oase) se lasa la racit. Cand s-a racit aproape la temperatura camerei se adauga usturoiul pisat bine, dupa gust. Se lasa la racit (la frigider) si se serveste rece.
Pofta buna!
sursa foto
Ce este piftia?
Piftia este o mancare bazata in special pe carne fiarta, carne ce contine gelatina ( in general se foloseste capatana si picioarele de porc, dar pentru pui sau curcan vom folosi aripi si ghiare).
Cum se face piftia de pui?
Se pune intr-o oala mare la fiert aripi de pui si ghiare, sau una din variante. Se fierb cu un pic de sare si vegemix pana incepe sa se descompuna carnea de pe oase. Mare atentie!: odata pusa la foc nu se va mai complecta cu apa, de aceea trebuie pusa multa apa de la bun inceput.
Cand s-a fiert suficient (sa se desprinda carnea de pe oase) se lasa la racit. Cand s-a racit aproape la temperatura camerei se adauga usturoiul pisat bine, dupa gust. Se lasa la racit (la frigider) si se serveste rece.
Pofta buna!
sursa foto