Cauta

Tuesday, 30 December 2014

De ce cand ne grabim nu vom reusi sa facem nimic?

Vrei sa descui repede usa de la intrare. Auzi telefonul sunand, ca deh! l-ai lasat acasa, te-ai dus pana la magazinul din colt si telefonul era la incarcat. Ajungi in dreptul usii si cand sa descui
auzi telefonul sunand. O fi vreo urgenta, ceva! Vrei sa descui mai repede usa. - Dar cu nici un chip nu reusesti. Parca ai fi intr-o goana contra contronomentru, si secundele parca trec asa de repede!

   Acesta este un exemplu. In realitate mult sunt situatiile cand vrem sa facem ceva exterm de repede, si desi am facut acel ceva de mii de ori inainte, exact in acel moment, cand ne grabim, nu reusim s-o facem. De ce?

    Pentru ca atunci cand in mintea noastra consideram ceva a fi urgenta, creierul cauta solutii. Mintea noastra stie cum am facut de fiecare data pana atunci acel ceva, stie fiecare pas, fiecare etapa, si cauta sa grabeasca procesul pentru a ne face noua voia - adica sa o facem repede. Doar ca desi mintea noastra ne da impulsurile mult mai repede decat in precedentele situatii, corpul nostru nu poate tine pasul cu acea avalansa de impulsuri, si in loc sa grabim procesul, noi devenim parca impiedicati. Este exact ca atunci cand vrem sa ne amintim ceva si nu putem.

Popular Posts