Skip to main content

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete.

Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram:

  • oxizi (de la vreo inundatie)

  • pigmentul din veche vopsea

  • suprafata faramicioasa

1. Oxizi

Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.


Degeaba vom aplica vopsea lavabila peste aceste pete, ele vor iesi iarasi. Solutia cea mai la indemana in acest caz este sa dam cu vopsea pe baza de solventi sau alta natura, din cele care le folosim la vopsitul tevilor, lemnului, etc. Se va aplica deci o astfel de vopsea pe zona patata si un pic in jurul ei. O vom lasa sa se usuce bine, si apoi vom aplica lavabil, un strat, doua, ... cat este nevoie. Pata nu va mai iesi.

2. Pigmentul de la vechea vopsea lavabila

Am zugravit cu ani de zile in urma. Intre timp sa depus praf, fum de tigara, grasimi din aer, si multe altele. Vrem deci sa improspatam (igienizam) casa si vom da cu alta lavabila. Insa dupa ce am dat cu lavabila, nici bine nu s-a uscat ca observam zone galbui. Nu am avut infiltrari de apa, deci ce este de facut?

In acest caz vina o poarta cel mai probabil pigmentul folosit la vopseaua veche, cat si toata mizeria ce sa depus pe pereti intre timp. Solutia cea mai simpla ar fi amorsarea peretilor si abia a doua zi aplicarea lavabilei. Insa mare atentie: intotdeauna in aceste cazuri vom aplica o lavabila superioara celei deja existente. Daca nu stim ce lavabila s-a folosit vom merge la magazin si vom cumpara una scumpa. Nu avem alta varianta.

3. Suprafata este faramicioasa.

Nu vorbim de tencuiala sau glet vechi si faramicios. Ci despre lavabila aplicata cu ani in urma care s-a deteriorat din varii motive si acum cand trecem cu mana peste perete se va lua pe mana.

In acest caz daca vom aplica lavabila, ea nu prinde uniform si vom avea zone mai decolorate si zone mai aprinse. O imagine nu tocmai placuta.

Ce este de facut in acest caz?

Ei bine daca lavabila existenta se ia pe mana trebuie sa slefuim cu smirgel lavabila pana cand suprafata devine aproape lucioasa. Abia apoi folosim amorsa si lavabila, desigur dupa ce am scapat de praf.
Alte articole zugravit: zugravi

Vizitati pagina de Contact

Preț dat cu lavabilă 2021

cuvinte cheie: cauzele aparitiei petelor la zugraveala, de ce apar pete la vinarom, lavabila, pete galbene lavabila, probleme la lavabila, varuit casa, varuit cu lavabila, vinarom, zugravi,


Comments

Anonymous said…
Pentru pete sau huma sau mucegai exista o singura solutie sa dai cu amorsa Vitosin de la Vitex peste care sa dai cu lavabila Eu am folosit si e perfect. Lavabila nu acopera petele deoarece e pe baza de apa folositi amorsa Vitosin si scapati de probleme dar aveti grija ca miroase tare
vivienne said…
si atunci cum scapi de miros?

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru