Cauta

Wednesday, 7 January 2015

Atac terorist la sediul unui ziar in Paris

O publicatie franceza ce avea ca obicei sa ia in bascalie teroristii islamici, islamul si jihadul lor, au fost tinta unui atac terorist monstruos. 
Cei trei criminali, caci teroristii au ucis 12 oameni si au ranit multi altii, au
afirmat ca sunt membri Al-Quaida, desi este greu de crezut. Totusi gestul lor fara precedent in Franta in ultimii 40 de ani a socat o lume intreaga.

Fundamentalismul religios este inca o problema in secolul nostru, blestemul intregii istorii a umanitatii pare ca nu se mai termina. Nu cred ca este cazul sa specificam la infinit faptul ca fundamentalismul religios si razboaiele religioase au ucis mai multi oameni in sitoria umanitatii decat toate bolile la un loc. De aceea el reprezinta o continua amenintare la pacea mondiala.
Europa occidentala, precum America (USA), Canada, Japonia, Corea de Sud si Australia (plus inca cateva mici tari) sunt tari democratice, libere. Aici cu mici exceptii iti poti exprima opinia religioasa in pace, si s-a vazut cum acest lucru a facut ca aceste tari sa prospere atat educational cat si economic.

Fundamentalismul religios precum si intoleranta religioasa sunt printre cei mai mari dusmani ai unei societati normale, ai unei societati ce ar trebui dorita de toti oamenii sanatosi mental.
           cuvinte cheie: teroristi paris, terorism europa

Popular Posts