Skip to main content

Cand se vor termina razboaiele religioase?

Cel mai puternic motiv de razboi: religia

Cum ar fi ca intreaga lume sa fie islamica?
Acesta este un subiect greu de digerat, si si mai greu de explicat, de pus pe masa, o idee ce nu place multor oameni.
Confruntarile religioase au masacrat milioane de oameni, de fapt miliarde de-a lungul istoriei, lupte din motive religioase, din cauza interpretarilor diferite.

Daca intreaga lume ar fi de o singura religie, atunci lucrurile ar sta mai simplu. Si pentru a inlatura suspiciunea singurei religii conduse de antihrist (idee veche si continua) am putea foarte bine sa instauram islamul, ca tot sunt ei indarjiti sa converteasca intreaga lumea, cu mitraliera.
Caci pana la urma, islam, crestinism, evrei, masoni, hindusi, budisti, etc - ori ce religie ajunsa la punctul de a putea sa isi impuna doctrina cu forta, o va face, garantat. Si nu exista diferenta intre aceste religii, indiferent de religie, in momentul in care are puterea, o exercita, si apar oameni ce nu se supun: ii va ucide.
    Este adevarat ca nu religia in sine va ucide, ci oamenii care conduc acea religie.
Doar ca omenirea supusa unei religii unice- va fi supusa de ochii lumii, de ochii religiei. Sa luam exemplul Romaniei, tara crestina. Daca ar trebui sa plece genunchiul in fata lui Alah, cei care vor sa traiasca o vor face, dar nu vor si crede in idealurile musulmane. Nu. Insa, copiii copiilor lor o vor face, cei ce se vor naste in aceasta religie vor crede. Asa s-a intamplat si la crestinarea lumii crestine, cand cu sabia popoare intregi au trecut de la religiile lor pagane la crestinism. Dar acei pagani convertiti cu arma nu au crezut niciodata in noua dogma. Ei nu, dar nepotii lor au facut-o. Si unii din stra-stra-stranepotii lor au ucis in numele crestinismului, desi ei la origine, pe linie genealogica nu erau crestini.
O singura religie va opri razboaiele religioase?
Nicidecum. Incercand sa avem o imagine mentala a umanitatii sub un singur steag religios, realizam ca acea unica religie va deveni din ce in ce mai corupta, mai dizagreabila, si oamenii vor face mici bisericute, vor face revolte. Vor aparea mici secte din religia mama, si razboaiele religioase vor continua.
Mai mult chiar, desfiintand orice religie si supunand umanitatea sa accepte doar idealurile ateiste (cei care nu cred in nici o divinitate) razboaiele ideologice vor continua. Ateismul insusi va deveni o religie, pentru ca in insusi sufletul (mintea) omului exista o dorinta dupa spiritual, dupa mai mult decat vede ochiul. Si astfel ateismul se va imparti in mii de curente si ideologii diferite imbracand haina religiei pana cand alte raboaie, poate si mai sangeroase vor lua locul razboaielor religioase.

Putem spune ca razboiul nu se va termina niciodata, cat va tine lumea, cat timp vor fi macar 2 oameni pe planeta care nu vor gandi asemanator. Este blestemul umanitatii, partea intunecata ce nu va fi eradicata niciodata - si nu, nu este pesimism.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.