Skip to main content

Care este cea mai adanca comunicare?

Intr-o carte de pshihologie aplicata, scrisa mai pe intelesul tuturor, am gasit urmatoarea expresie:
 Sexul este treapta cea mai inalta de comunicare intre doua persoane de sex opus.
Foarte frumos spus, insa nu neaparat si adevarat. Caci cei mai multi psihologi nu au facut facultatea aia degeaba, si stiu ei exact ce sa spuna pentru a fi pe placul multimii, cumparatorilor.
Practica ne-a demostrat faptul ca cea mai inalta treapta a iubirii este altruismul, iar acesta se poate manifesta atat intre persoanele cunoscute cat si intre straini.
Comunicarea intre oameni se face atat verbal cat si nonverbal, iar studiile au dovedit faptul ca verbalul are un procent mult prea mic din comunicarea interumana. Se mai spune ca: o imagine face cat o mie de cuvinte, iar un gand cat o mie de imagini.    Sexul nu poate fi cea mai inalta comunicare datorita faptului ca in foarte putine cazuri persoanele ce fac sex chiar isi iubesc cu adevarat partenerii lor de sex, deci…..
Credinta insa, este o alta poveste. Credinta nu poate intra in anumite tipare, fiecare individ vede credinta cu alti ochi. Dar indiferent de punctul de vedere al fiecaruia, credinta este dincolo de ceea ce vedem si simtim fizic, dincolo de materie. Si nu vad cum sexul ar putea trece dincolo de limitarile trupesti, de materie.
In istorie au existat milioane de martiri pentru credinta lor, o credinta diferita de cea a majoritatii sau a fortelor de ocupatie. Milioane de oameni au preferat sa piarda tot, inclusiv viata, in numele unei credinte, a unui ideal suprem. Sfantul apostol Stefan spunea: “vad cerurile deschise si pe Fiul Lui Dumnezeu……”.   Dar cum ajung oamenii sa creada ceva ce nu vad? Cum se pot increde total intr-o iluzie?  Probabil ca iluzia nu este chiar iluzie, caci in rugaciune omul comunica cu Dumnezeu, iar comunicarea implica o relatie.

cuvinte cheie:  comunicare, comuniune, dincolo de materie, exprimare, spiritual, Dumnezeu

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.