Skip to main content

Ce sa fac? Ce decizie sa iau?

A iti dori o familie iubitoate - este ceva bun, ceva de dorit. Sa ai un job bun, o casa decenta, o sanatate buna  - lucruri bune, de dorit.
Insa cateodata in viata, nu se stie de ce, ne dorim ceva anume, ceva ce desi stim in sinea noastra ca nu este bun, il dorim totusi.
   Aceste randuri ti se adreseaza tie, tie care esti intr-un impas, si striga suletul in tine:

      Ce sa fac?
Ei bine, nimeni nu iti poate raspunde la aceasta intrebare. Desi suna urat, acesta este adevarul, si anume: "doar tu poti decide pentru tine" - daca nu vei decide tu, daca vei urma sfaturile, sugestiile sau ordinele altcuiva, indiferent de rezultat vei fi nefericit mult timp, daca nu pentru intrg restul vietii tale.
In viata trebuie sa iei decizii. Unele sunt usoare, in sensul ca indiferent ce ai alege nu va fi nimeni care sa sufere, nu vei crea haos, nu iti vei face dusmani. Dar sunt si decizii care indierent ce ai alege pot fi exact opusul, adica va aduce ca rezultat haosul in viata ta si a altora. In acele momente de cumpana pune-ti urmatoarele intrebari:
 1. Cum pot sti care este raul cel mic, pentru a il alege?
 2. Cat de mult rau esti dispus sa faci in numele binelui?
 Ce bine ar fi daca totul ar fi asa simplu ca in mintea noastra de copii, cand totul era asa cum voiam noi sa fie, cand ne imaginam viata cu totul altfel, cand nu trebuia sa purtam povara unor decizii pe care daca am putea nu le-am lua niciodata! Ce bine daca nimeni nu ar fi nevoit sa ia astfel de decizii!
  Dar nu mai suntem copii. Nu mai putem vedea lumea si viata prin prisma imaginatiei noastre inocente. Adevarul este cu totul altul, mult diferit de ceea ce credeam noi. Si noi trebuie sa traim in aceasta lumea reala, si sa luam decizii, decizii dificile. Si mai mult de atat, va trebui sa traim cu povara deciziilor luate, cu faptul ca indiferent de cat de bune intentii am avea, mereu cineva va avea de suferit - si tot ce putem face este sa alegem raul cel mic, suferinta ce o vom provoca sa fie cat mai mica.
   Cei care inca nu s-au lovit de asa ceva, sau care sunt prea seci la creier sa inteleaga cuvintele scrise, sau prea indiferenti incat ii putem considera porci in cocina lumii, ei sunt fericitii care habar nu au ce inseamna sa iei decizii ce afecteaza multi alti oameni. Si desi ei sunt fericiti pentru asta, nu ii putem compatimi, caci tot ce este frumos, si ce ne face umani, este insusi responsabilitatea, ratiunea, emotiile, simtul dreptatii si al adevarului. Si incercand sa fim tot mai buni, fara sa vrem ajungem in momentul pe care nu l-am dorit si nu l-am dori nimanui - acela de a alege intre doua lucruri rele.
   Ce sa faci, ce sa alegi? Cum sa traiesti cu consecintele alegerii? Cum te vei mai trezi maine dimineata dupa ceea ce ai fost nevoit sa faci? - Si plangi in sinea ta, si simti nevoia disperata sa spui cuiva, dar nu ai cui, nimeni nu ar intelege, si chiar daca ar face-o, s-ar putea ca divulgand aceste lucruri sa faci si mai mult rau.
   Decizia este a ta! Orice ai alege va trebui sa traiesti cu asta. Asa ca incearca, cat poti, sa alegi cat mai intelept. Lasa ratiunea, lasa informatiile - foloseste sufletul!
    Este tot ce poti primi ca informatii in acest sens, stii asta.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.