Cauta

Tuesday, 20 January 2015

Copii cu telefone scumpe

Unui copil i s-a furat iPhone-ul in autobuz.


Intr-un autobuz din Bucureti un copil a fost victima unui jaf. Copilul era o fetita ce avea 10 ani si care venea de la scoala. Jucandu-se pe telefonul mobil un hot i l-a smuls din mana si a sarit pe usa autobuzului ce oprise in statie. Telefonul mobil era un iPhone in valoare de 2500 Lei.


 Sa meditam un pic la situatia prezentata mai sus!

  • Un copil a fost victima unui furt. O intamplare regretabila.
  • Copilul avea un telefon mobil mai scump de 3 ori decat salariul minim pe economie.

Este ca suna aiurea?

Copii cu telefoane din cele mai scumpe. Este adevarat ca nu ei sunt cei ce au cumparat, ci parintii lor le-au facut un astfel de cadou. Este meritul parintilor ca au bani (sau poate nu este meritul lor), dar copiii ar trebui educati de mici, invatati ca nu toti oamenii isi permit obiecte sucumpe, ca nu toti oamenii au banii parintilor lor.
    Colegii lor de la scoala ii invidiaza, caci nu toti colegii lor isi permit ceea ce isi permit ei. Mai mult chiar, nici invatatorii lor de la scoala nu isi permit un iPhone. Si cand un copil isi etaleaza noile achizitii in fata invatatorilor (oameni care sunt totusi elitele societatii), sfidandu-i in acest fel - ce bine poate iesi de aici?
  Repet: un elev cu un iPhone reprezinta o sfidare in fata invatatorilor.
Nu trebuie sa analizam mai mult. Cine nu vrea sa inteleaga faptul ca nu este normal sa cumperi unui copil de 10 ani iPhone - este un dobitoc batut in cap. Nu merita sa continuam.
         Da, ai bani sa te scalzi in ei. Foarte bine, bravo tie! Fa ce vrei cu ei, dar nu te etala in fata celor ce nu isi permit (si nu lasa nici copiii tai sa o faca), nu ii sfida, caci multi dintre ei pot fi mult peste tine in multe privinte chiar daca nu si financiar, si foarte posibil ca unii pe care ii sfidezi intr-o zi or sa se razbune.

1 comment:

  1. Bine spus!! In plus, un caz: un elev vine cu telefonul de 800 euro in mana scriind un mesaj, celalalt elev, cu spatele la primul, face un gest care face sa zboare telefonul si sa se strice. Parintii primului elev vor plata. Absurd??? Iresponsabilitatea e a lor si a scolii care permite asa ceva. Daca un copil ar veni in fiecare zi la scoala cu 800 euro in buzunar, presupun ca s-ar chema parintii. Atunci? Trista realitate, dar de vreme ce multi fac acelasi lucru pare normal. PARE!!

    ReplyDelete

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts