Skip to main content

Cum se face cafeaua la ibric?

Sa luam cazul ca ati plecat la tara in vizita la neamuri sau amici, si aici nu aveti filtrul de cafea, dar tare ati mai bea una. Cum nu ati facut niciodata o cafea la ibric, iata cele doua metode, cele mai folosite:
 Metoda 1. - cafeaua fiarta


   Se pune apa la fiert in ibric. Cand incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se pune cafeaua in functie de marimea ibricului si cata apa este in el (se va pune la ochi aproximativ o lingurita de cafea praf pentru fiecare cana/ceasca). Se pune apoi la fiert si cand incepe sa umfle se ia de pe foc, si se repeta operatiunea inca de doua ori.
Metoda 2. - cafeaua gen infuzie
  Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se da la o parte, se pune cafeaua, se mesteca si se lasa la racit un pic.

Diferenta intre cele doua metode consta in faptul ca la cafeaua fiarta vom obtine o cafea puternica, si s-ar putea sa nu fiti obisnuiti cu ea daca ati folosit mereu filtrul.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.