Sa luam cazul ca ati plecat la tara in vizita la neamuri sau amici, si aici nu aveti filtrul de cafea, dar tare ati mai bea una. Cum nu ati facut niciodata o cafea la ibric, iata cele doua metode, cele mai folosite:
Metoda 1. - cafeaua fiarta
Se pune apa la fiert in ibric. Cand incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se pune cafeaua in functie de marimea ibricului si cata apa este in el (se va pune la ochi aproximativ o lingurita de cafea praf pentru fiecare cana/ceasca). Se pune apoi la fiert si cand incepe sa umfle se ia de pe foc, si se repeta operatiunea inca de doua ori.
Metoda 2. - cafeaua gen infuzie
Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se da la o parte, se pune cafeaua, se mesteca si se lasa la racit un pic.
Diferenta intre cele doua metode consta in faptul ca la cafeaua fiarta vom obtine o cafea puternica, si s-ar putea sa nu fiti obisnuiti cu ea daca ati folosit mereu filtrul.
Metoda 1. - cafeaua fiarta
Se pune apa la fiert in ibric. Cand incepe sa dea in clocot se ia de pe foc si se pune cafeaua in functie de marimea ibricului si cata apa este in el (se va pune la ochi aproximativ o lingurita de cafea praf pentru fiecare cana/ceasca). Se pune apoi la fiert si cand incepe sa umfle se ia de pe foc, si se repeta operatiunea inca de doua ori.
Metoda 2. - cafeaua gen infuzie
Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se da la o parte, se pune cafeaua, se mesteca si se lasa la racit un pic.
Diferenta intre cele doua metode consta in faptul ca la cafeaua fiarta vom obtine o cafea puternica, si s-ar putea sa nu fiti obisnuiti cu ea daca ati folosit mereu filtrul.