Skip to main content

Cum se face gemul de caise?

articol scris la data de 11 Iunie 2013


Pentru ca este vremea caiselor, pentru ca iarna va veni cu siguranta, pentru ca este bun gemul de caise, pentru orice alt motiv am gasi, avem doua varinate:

  •          cumparam gemul de caise facut gata din magazin
  •          il facem noi in bucataria noastra proprie


Cum se face gemul de caise?

Se aleg 4 Kg de caisele bine coapte, se curata de samburi, si se rup in bucatele mai mici, in doua, in patru, sau cum dorim.
Intr-o oala de 10 Kg se  pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore. Se pune oala la cuptor, se fierbe la foc potrivit pana scade la jumatate cantitatea de gem.
Se lasa pana a doua zi, cand gemul se pune in borcane, mai mici sau mai mari in functie de preferinte. Se pune la foc o cratita mare cu apa. In apa se introduc borcanele, in asa fel incat apa sa nu patrunda in borcan. Se fierbe la foc mic doua-trei ore.
Se lasa apoi la racit si sunt gata pentru depozitare.

Nota: A nu se pastra in umezeala, nici in soare. Temperatura trebuie sa fie constanta, cu plus.


Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.