Cauta

Tuesday, 27 January 2015

Cum se face gemul de caise?

articol scris la data de 11 Iunie 2013


Pentru ca este vremea caiselor, pentru ca iarna va veni cu siguranta, pentru ca este bun gemul de caise, pentru orice alt motiv am gasi, avem doua varinate:

  •          cumparam gemul de caise facut gata din magazin
  •          il facem noi in bucataria noastra proprie


Cum se face gemul de caise?

Se aleg 4 Kg de caisele bine coapte, se curata de samburi, si se rup in bucatele mai mici, in doua, in patru, sau cum dorim.
Intr-o oala de 10 Kg se  pun caisele in cratita, apoi zaharul peste ele si se lasa sa stea cateva ore. Se pune oala la cuptor, se fierbe la foc potrivit pana scade la jumatate cantitatea de gem.
Se lasa pana a doua zi, cand gemul se pune in borcane, mai mici sau mai mari in functie de preferinte. Se pune la foc o cratita mare cu apa. In apa se introduc borcanele, in asa fel incat apa sa nu patrunda in borcan. Se fierbe la foc mic doua-trei ore.
Se lasa apoi la racit si sunt gata pentru depozitare.

Nota: A nu se pastra in umezeala, nici in soare. Temperatura trebuie sa fie constanta, cu plus.


No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts