Ne trebuie niste mere, aproape 1Kg, niste margarina (125 g) pe care o vom impareti in doua, fiecare jumatete se taie in cubulete mici, 200g. zahar, si optional un pic de scortisoara. Si mai trebuie si un blat de tort pe care il putem cumpara sau face acasa, recomandat ar fi sa il facem acasa. Blatul de casa va contine 4 oua, 8 linguri de zahar, 6 linguri de faina, si un plic de zahar vanilat.
Sfat: de preferat folosirea zaharului brun.
Prepararea.
Am achizitionat cele necesare si trebuie sa ne inarmam cu chef de treaba.
Curatam merele de coaja (s-ar putea lasa si cu coaja – nu moare nimeni), si se scobeste pentru a scoate cotorul.
1. Intr-o cratita se presara zaharul peste care se preseaza cubulete de margarina (Unirea). Se aseaza merele unul cate unul si in locul cotorului se pun cubulete de margarina. (Cam multa margarina – dar asta e!) Se pune cratita la cuptor un sert de ora pentru a se topi margarina, zaharul si merele(se vor inmuia).
2. Intre timp trebuie preparat blatul daca nu exista deja. Se amesteca zaharul, zaharul de vanilie si albusurile de la oua pana se face spuma. Se adauga faina si galbenusurile si se amesteca iarasi.
Se ia cratita (1) ce a fost la cuptor cu merele si peste ea se toarna compozitia blatului (2). Se pune la cuptor pana ce se coace.
Cand este gata se scoate din cuptor, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu diverse, gen: frisca.
sursa: derscanu’blog
Sfat: de preferat folosirea zaharului brun.
Prepararea.
Am achizitionat cele necesare si trebuie sa ne inarmam cu chef de treaba.
Curatam merele de coaja (s-ar putea lasa si cu coaja – nu moare nimeni), si se scobeste pentru a scoate cotorul.
1. Intr-o cratita se presara zaharul peste care se preseaza cubulete de margarina (Unirea). Se aseaza merele unul cate unul si in locul cotorului se pun cubulete de margarina. (Cam multa margarina – dar asta e!) Se pune cratita la cuptor un sert de ora pentru a se topi margarina, zaharul si merele(se vor inmuia).
2. Intre timp trebuie preparat blatul daca nu exista deja. Se amesteca zaharul, zaharul de vanilie si albusurile de la oua pana se face spuma. Se adauga faina si galbenusurile si se amesteca iarasi.
Se ia cratita (1) ce a fost la cuptor cu merele si peste ea se toarna compozitia blatului (2). Se pune la cuptor pana ce se coace.
Cand este gata se scoate din cuptor, se aseaza pe un platou si se decoreaza cu diverse, gen: frisca.
sursa: derscanu’blog