Skip to main content

De ce nu se castiga bani din bloguri personale?

Se fac bani din bloguri personale?
Daca in urma cu ceva ani (2008-2011) inca se castiga bani frumosi din blogurile personale, fie prin reteaua Adsense, fie din alte afilieri, acum in 2015 sansele ca dintr-un blog personal sa faci bani sunt extrem de mici. Si asta nu doar pentru ca Adsense plateste mai putin, ci pentru ca numarul blogurilor personale a crescut enorm, si tortul trebuie sa se imparta in foarte multe feliute mici.

De asemenea trebuie remarcat faptul ca un blog personal va atrage putini vizitatori, iar posibilitatea de monetizare este mica. Daca nu esti o persoana publica va fi greu sa atragi cititori pe blogul tau, indiferent cat de bine abordezi subiectele pe care le publici. Nu te uita la bloggeri cu vechime, ei au o adevarata retea de bloguri prietene si simpatizanti, dar ei au fost de la inceput, si au pierdut timp enorm sa ajunga acolo. 
Cum faci bani din bloguri?
Mult mai rentabil ar fi sa gasesti o nisa pentru blog. Da stiu, pare fumata, prea multi vorbesc despre nise, insa - cam au dreptate. Un blog de nisa despre ceva ce iti place, va atrage mult mai multi vizitatori decat un blog de opinie, si cu cat mai multi vizitatori, cu atat mai multi bani - este o consecinta logica.
  Daca ai deja un blog personal nu il transforma in nisa! Nu. Mai fa un blog, unul de nisa, si mergi cu ele in paralel. Promoveaza blogul de nisa pe blogul personal!  Si asta pentru ca un blog de nisa, depinde de nisa, nu va aparea in prima pagina Google in doar o saptamana, poate nici dupa doua luni.   Dar ai rabdare! Daca vei face treaba buna, la un moment dat vei vedea rezultate.
Ce nisa sa aleg pentru blogul meu?
Ei bine conteaza ce anume iti place tie. Daca iubesti pasarile, mergi pe domeniul acesta. Documenteaza-te despre pasari, afla multe informatii, si apoi publica-le pe blogul tau de nisa. Poti face multe, crede-ma! Daca vrei.
     Sunt multe nise neexploatate in Romania. Nu incerca sa mergi pe o nisa acolo unde deja piata este plina! Daca vrei sa faci ceva pe nisele politica, moda, finante, fotbal - va fi greu, greu de tot, insa nu imposibil. Insa tu trebuie sa decizi ce iti place si ce vrei sa faci.
Pe bolurile de nisa vor fi mult mai multi bani in viitor decat pe cele personale. Pentru ca nisele pot fi monetizate mult mai bine prin vanzare de reclama unor firme direct implicate in vanzari de produse sau servicii ce fac parte din nisa respectiva.
Plus ca un blog puternic (crescut in timp, cu multa munca) si ajuns in prima pagina Google pe multe cuvinte cheie poate fi chiar vandut pe bani frumosi unor comanii ce activeaza in domeniu nisei blogului tau.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.