Cauta

Sunday, 11 January 2015

De ce sa imi fac un blog?

Blogul este la moda, este o industrie, un stil de viata, o meserie, o impartasire a opiniilor personale, si multe altele.
Unii oameni si-au facut un blog, altii zeci de bloguri. Unii scriu de
placere altii pentru bani, unii scriu opinii personale altii copiaza pe altii, unii au facut dintr-un blog un adevarat portal de stiri si informatii utile, altii au umplut paginile blogului cu poze si videoclipuri, fiecare cum a crezut de cuvinta.
De ce sa iti faci blog? Ei bine tu trebuie sa fii cel care raspunde la aceasta intrebare. Vrei sa te afirmi in online, sa te cunosca lumea, sau poate vrei sa faci ceva bani. Este problema ta, insa ar trebui sa stii cateva chestii inainte de a incepe:
  •  Este usor sa faci rau, sa critici, sa acuzi, sa dai cu piatra. Insa si tu poti si lovit. Daca vrei sa faci ceva in online ar trebui sa pastrezi un vocabular cuviincios, sa nu instigi la ura rasiala, etnica sau religioasa, sa nu folosesti pornografia, etc.
  •  Daca vrei sa fii respectat trebuie sa respecti. Bloggeri isi comenteaza unii altora pe bloguri, incearca sa fai si tu acelasi lucru, dar fii la obiect, caci comentariile tip spam vor fi pedepsite in timp. Plus ca, orice ai comentat va ramane acolo, asa ca ai grija ce spui in comentarii.
  •  Daca vei face schimb de link, fii cinstit, nu fura cum fac altii. Caci unii pun link catre alte bloguri si cand vad ca au primit si ei la randul lor link il sterg pe cel ce i-a oferit o fereastra. Acest lucru este imoral.
  •  Vrei sa fii cat mai bine indexat de motoarele de cautare, sa te gaseasca oricine, apoi apucate si scrie cat mai mult, caci succesul nu vine peste noapte. Si scrie calitativ nu doar cantitativ.
  •  Si inca ceva, incearca sa descoperi tu insuti ce trebuie sa faci cu un blog, sau de ce ti-ai face unul!

cuvinte cheie:  blog, de ce blog, internet, jurnal online, media

Popular Posts