Cauta

Tuesday, 20 January 2015

De ce trebuie sa fim rabdatori?

A astepta in liniste - secretul unei vieti normale

De cate ori nu ne-am dorit ceva cu mare ardoare. Fie ca voiam sa ne videcam mai repede de vreo boala, sau sa treaca mai repede durerea de masea, fie ca doream sa vina vacanta mai repede, sau sa scapam odata de datorii, sau poate ca ne doream sa reintalnim pe cineva si nu o mai faceam, si timul trecea,... si cate altele.

Dar timpul nu trece cum vrem noi, ci cu vrea el. Si ocaziile nu se ivesc cand vrem noi. 
    Daca am facut o greseala, chiar daca ea poate fi reparata, tot vor fi urmari, si de multe ori nu putem fugi de ele, oricat am incerca, si nici timpul nu il putem da inapoi sau inainte, chiar daca dorim asta, si daca o dorim motivati de sentimente nobile.
Este bine sa invatam sa avem rabdare, asa cum trebuie sa avem rabdare la ghiseul bancii, la coada la supermarket, etc.
Este greu cateodata sa astepti, foarte greu. Dar trebuie sa intelegem ca lumea nu se invarte in jurul dorintelor noastre, si nici nu exista un spiridus al nostru care sa ne faca toate poftele, ci exista o ordine in toata dezordinea lumii noastre, o ordine ce are un timp si probabil ca si un scop.

    Invata sa astepti!

Daca nu vom fi rabdatori si vom intra in crize de isterie ori de cate ori ceva nu merge cum vrem noi, sau la timpul dorit de noi, ne vom face rau noua insine, caci toata supararea si nervozitatea din noi va face ca sangele nostru sa clocoteasca de adrenalina, lucru destul de rau pentru sanatatea noastra (fizica si psihica), si o astfel de obisnuinta de a ne supara si poate a ne si descarca violent (fizic sau verbal) cand nu iese cum vrem noi ne va face sa nu ne putem bucura de viata, si sa fim etern nemultumiti.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts