Skip to main content

De ce trebuie sa gatim doar cu focul mic?

Indiferent ca prajim oua, cartofi sau carne, ca facem supe sau ciorbe, tocanite sau alte mancaruri ce necesita fierbere sau
prajire, trebuie sa o facem la foc mic. Chiar daca prajelile ne plac mai crocante, tot la foc mic trebuiesc facute, chiar daca dureaza mai mult.
Substantele hranitoare si sanatoase, gen vitamine, minerale, proteine, se distrug la temperaturi inalte. De aceea este recomandat sa nu le distrugem preparand mancarea la temperaturi mari.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.