Skip to main content

Exista ingeri?

Exista ingeri, a vazut cineva vreunul?

Sau a fost fotografiat, filmat vreun inger?

Mama ne spunea despre ingeri cand eram copii. Multe mame o fac. Stiinta insa nu. Intocmai precum si existenta lui Dumnezeu - tine de credinta nu de stiinta, desi stiinta intr-un fel accepta posibilitatea existentei unuei fiinte dincolo de capacitatea nostra de intelegere.
Din punct de vedere stiintific ingerii, ca si orice alte entitati, nu pot fi dovediti. Nimeni nu a filmat sau inregistrat un ingrer. Insa multi oameni sustin ca i-a vazut, si ca ingerii i-au aparat. Cu toate astea, declaratiile martorilor oculari nu pot dovedi existenta ingerilor. Si asta pentru ca foarte multi multi oameni pot interpreta gresit ce au vazut, pentru ca in momente de cumpana, in situatii limita, mintea umana poate confunda imaginatia cu realitatea.

    Exact ca si acei oameni care au descris viziuni cu Fecioara Maria. Ei au descris-o ca fiind intocmai precum in icoane, lucru greu de crezut tinand cont de faptul ca in realitate Fecioara Maria a trait in zona Israelului de astazi, o zona unde populatia nu avea tenul alb ca varul, ci masliniu. Insa in icoane ea este alba la fata. Motiv ce ne face sa credem ca mintea s-a folosit de ceea ce stia deja (ceva ce persoana fusese invatata - indoctrinata - de imaginea Fecioarei), creeand astfel scena.
   Daca exista sau nu ingeri - nu se poate dovedi prin stiinta. Stiinta presupune observare, teorii, definitii, dovezi. Iar acestea lipsesc in cazul ingerilor. Insa cum ingerii fac parte din credinta crestina, ei pot fi dovediti doar in aceasta sfera, si limitandu-ne la atat.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.