Skip to main content

Exista Rai?

Viata este frumoasa, merita a fi traita. Dar nu mereu. Depinde de anumiti factori.
Daca cancerul a ros totul dintr-un om, daca batranetea l-a facut senil sau paralizat, daca…. Pentru a iubi viata trebuie sa ne fie bine, sa avem placere de viata.

Sa presupunem ca totul merge bine, avem tot ceea ce ne trebuie, – nu mai mult, caci strica - , si suntem fericiti, multumiti, impliniti. Dar vine cateodata un gand, gandul ca: intr-o zi, firul vietii se va rupe. Sau cum spun unii: energia vitala se va termina.   Si atunci ne indreptam privirile spre cer. De ce spre cer? Probabil ca undeva in sinea noastra stim ca totul se rezuma la SUS.
 Raiul
Raiul, viata de dupa moarte nu este o notiune noua, nici specifica doar crestinilor. Sub diferse forme si teorii, viata de dupa moarte a reprezentat speranta a miliarde de oameni din lumea noastra, de la Adam si Eva incoace.
Oamenii de stiinta sustin faptul ca: Raiul daca nu exista trebuia inventat.
Dar lasand la o parte speculatiile oamenilor de stiinta, caci Rai nefancad parte din universul nostru tridimensional nu avem cu sa il explicam, religia este cea care ne aminteste despre aceasta sansa: viata vesnica. Biblia prezinta pe Hristos venit din cer, jertfindu-si viata pentru ca toti cei ce vor crede in El sa aiba parte de viata vesnica.
Atat scrie in Biblie, restul e poveste, fictiune, SF. Probabil ca frica este cea mai puternica arma. Si probabil ca prin notiunea de IAD(flacari vesnice menite sa chinuiasca pe pacatosi), mai marii lumii au tinut in sah milioane de oameni.
Dar, chiar daca ar exista un IAD, de ce ne-am gandi la el? De ce am gandi la ceva rau in locul binelui? De ce sa vedem partea goala a paharului? Nu ar fi mai frumos sa gandim la RAI ca la o varianta posibila.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.