Cauta

Thursday, 8 January 2015

Lipsa educatiei si atractia religieiSe poate observa in societatea romaneasca, dar si in restul lumii, faptul ca oamenii needucati sunt cei care se incred cel mai mult in ritualuri religioase.
Cei care au studii superioare, mai ales in domenii precum cosmologie, fizica, chimie, fizica teoretica, biologie sau matematica, sunt extrem
de suspiciosi in a crede tot felul de povesti despre miracole si ritualii ce aduc noroc si sanatate. Exista si savanti in aceste domenii care sustin existenta unui Creator (Designer) care a modelat Universul si tot ce cuprinde el, insa ei nu cred in religii inventate de oameni, si mai ales in ritualuri religioase.
La polul opus avem acea patura sociala saraca si analfabeta (5%), de regula din mediul rural, care nu cred in nimic si nici nu le pasa de nimic. Ei traiesc doar pentru astazi, si se pare ca o duc destul de bine daca ii comparam cu speciile inferioare (domestice).

Observam deci ca:
 cei needucati sunt extrem de atrasi de ritualuri si religie,
pe cand cei educati, mai ales cei licentiati in stiinte exact, sunt predispusi la ateism
                Doar ca ateismul se bazeaza pe o convingere, spre deosebire de indiferenta celor care nu cred in religie, dar nu o fac dintr-o convingere, ci din indiferenta.

cuvinte cheie: credinta, religie, ateism, necredinta, educatie, indiferenta, credinta in ateism, educatia si religia, stiinta si religia, ritualurile religioase, cine crede in ritualuri, lipsa educatiei si credinta, stiinta si ateismul

Popular Posts