Skip to main content

Scara valorilor se modifica in functie de situatie

Putem spune ca totul este relativ.
Sa luam exemplu Frumosul. Spunem despre ceva ca este frumos avand o baza de referinta sau comparandu-l cu ceva.

La fel se intampla si cu scara valorilor. Sa luam un exemplu:
Sa presupunem ca suntem investigatori sub acoperire in sanul unui grup mafiot puternic. Avem aici oportunitatea sa analizam pe fiecare component al grupului in parte. Reusim sa invatam totul despre ei si putem astfel sa prezentam superiorilor nostri informatii vitale precum si o caracterizare a fiecarui membru.
Vom spune despre unii ca sunt mai buni decat altii, pe unii dintre ei ii vom folosi probabil ca aliati, ei fiind oameni mai buni, mai de onoare, mai corect decat ceilalti.
Totusi, nici unul dintre ei nu sunt oameni corect, nici buni, nici de incredere. Si in acelasi timp, pentru ca trebuie sa ii triem si sa ne folosim de unii dintre ei vom face aceasta departajare, vom face pact cu diavolul si vom merge mai departe.

Scara volorilor se modifica cand nu prea avem de unde alege, si chiar daca avem de a face cu lucruri rele, vom gasi partile pozitive, le vom exploata, si vom merge inainte ca si cand acele parti ar fi chiar bune.

La fel se intampla si cand nu avem de ales in viata de zi cu zi. Chiar daca stim ca un lucru este rau, pentru a continua trebuie sa facem compromisuri.. Exact ca acel parinte din America care a preferat ca fiul sau sa fumeze tutun in casa decat iarba cu anturajul sau. - Un fel de a alege raul cel mic.

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.