Cauta

Wednesday, 4 February 2015

Asigurarea auto

La ce e buna?
Asigurarea auto (RCA) nu este doar buna pentru ca ne scapa de eventuale procese in cazul in care am comis un acident auto lovind un alt autovehicul, dar este si obligatorie?
De cate feluri este?
Exista Asigurarea Obligatorie (RCA) si cea facultativa CASCO.
Ce este RCA?

Polita RCA este asigurarea prin care proprietarii autovehicului avariat de catre detinatorul politie este despagubit. Cu alte cuvinte daca eu lovesc cu masina mea o alta masina, reparatiile acelei masini vor fi suportate de Asigurator.
Care sunt sanctiunile pentru cei care conduc fara RCA?
 Cea mai rapida snactiune este amenda: 2000 Lei. Apoi i se va retine talonul si placutele de inmatriculare - deloc de dorit acest lucru, nu? Daca are loc si un accident chiar daca soferul fara RCA nu e vinovat, el va prelua intreaga vina, exact ca si in cazul consumului de alcool.
Ce este Casco?
Prin asigurarea CASCO titularul politei de asigurarea CASCO isi asigura masina impotriva furtului, accidentelor, sau diverselor avarii. (Adica daca masina pateste ceva CASCO plateste).
Cat costa RCA?
Depinde de la masina la masina. Puteti folosi calculatorul de pe site BursaAsigurarilor sau de pe orice alt site de specialitate.
sursa foto :  fastlawtalk.com

Asigurarea auto, RCA, CASCO

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts