Cauta

Thursday, 1 January 2015

Care sunt operatiunile la tencuiala?

Operatiunile la tencuiala sunt urmatoarele: amorsa, strop, pontat, incarcat, nivelat

1. Amorsa - In general, fiind santier, peretii ce trebuiesc tencuiti au praf pe ei. Praful este dusman, el nu permite aderenta corespunzatore, de aceea peretii trebuiesc amorsati. Daca nu exista amorsa la indemana, se va folosi simpla apa.


2. Stropul - stropul este operatiuniea in care se arunca pe pereti cu mortar moale in strat cat mai subtire. Stropul are menirea de a face legatura intre zidarie si tencuiala.

3. Pontatul - operatiunea prin care se va obtine baza de indreptare a peretilor. Se fac niste stalpi in boloboc si la sfoara, si intre ei se va tencui.

4. Incarcarea - incarcarea propriu-zisa a peretilor consta in a arunca mortar cu mistria pe pereti intre stalpii deja facuti si tragerea cu draptarul pentru a nu depasi nivelul stalpilor.

5. Nivelarea - Nivelarea este ultima mana de tencuiala in care porii mai mari vor fi acoperiti cu mortar.
atentie finisarea tencuielii cu tinci este o alta operatiune, nu tine de tencuiala

preturi tencuit: zugravi

Vizitati pagina de Contact

cuvinte cheie: ce fac la tencuiala, cum sa tencuiesc, cum se tencuieste, nivelare pereti cu mortar, tencuiala, tencuire cu mortar, tencuire pereti, tencuit,

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts