Cauta

Friday, 6 February 2015

Ce sunt banii?

Ce sunt banii?

Bani - unealta folosita pentru a facilita schimbul de marfuri, platile unor servicii si bunuri, metoda simpla si eficienta pentru a stabili valorea unor bunuri, actiuni, etc.
Definitia banilor oferita de wikipedia: Banii ca mijloc de plată, erau utilizați din timpurile străvechi a civilizației umane. Ei, la început, a fost utilizat în comerț ca mijloc de plată, sub formă de monede, ulterior au apărut bancotele și și mijloacele electronice de plată.
Banii sunt cei care fac o lume sa se invarta - la propriu. Fie ca avem nevoie de hrana, imbracaminte, si o lucinta decenta, sau asistenta medicala, educatie, cultura, distractie, ... orice inseamna bani (totul costa). De asemenea cei mai multi oameni sunt angajati la o firma unde presteaza anumite servicii contra unei sume de bani numita generic salariu (remuneratie).
Cuvantul bani in cele mai importante limbi internationale:
Bani in engleza - money
Bani in franceza - argent
Bani in germana - geld
Bani in spaniola - dinero
Bani in portugheza - dinheiro
Bani in rusa - деньги.
 Bani, ca moneda nationala in:
Statele Unite ale Amerii - Dolar
Marea Britanie - Lira Sterlina
Uniunea Europeana - Euro
Australia - Dolar Australian
Israel - Shekel
India - Rupie
Rusia - Rubla
Turcia - Lira turceasca
Canada - Dolar canadian

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts