Skip to main content

De ce viata noastra este asa de complicata?

De ce? Probabil pentru a nu ne plictisi.
Unii ar spune ca viata noastra si traseul ei este cauzat de deciziile nostre. Probabil, dar nu neaparat. Pentru ca atunci cand vine un necaz:
  •  o boala, un deces in familie, 
  • pierderea locului de munca, 
  • pierderea unor bunuri sau bani din cauze naturale sau ca urmare a furtului,
  • tradarea unor fiinte apropiate noua,
  • etc.
      Aceste necazuri nu vin ca urmare directa sau indirecta a deciziilor si alegerilor pe care noi le-am facut in viata, ci pur si simplu se intampla.

Este practic imposibil sa gasim un vinovat in cazul problemelor cu care ne confruntam in viata de zi cu zi, de cele mai multe ori spunem ca destinul, sau intamplarea sunt vinovate.

Daca in inceputul articolului am mentionat faptul ca viata ar fi plictisitoare fara probleme si complicatii, a fost o gluma. Da, poate in cateva cazuri s-ar putea folosi aceasta afirmatie, dar prea putin. In realitate problemele nu fac decat sa ne intareasca sau sa ne distruga.
     Unele probleme sunt grave si ne distrug interior si exterior. Altele pot fi trecute cu usurinta, moment in care depinde doar de noi daca problema respectiva ne va face mai puternici sau mai slabi.

Exista situatii cand singuri ne complicam viata. Exista cazuri de oameni care isi bat joc de viata lor prin diverse actiuni ce le distrug sanatatea, mintea si bugetul. Putem enumera aici:
  • jocuri de noroc
  • desfaru (multi parteneri)
  • alimentatie nesanatoasa
  • tutun, cafea, alcool, medicamente
  • adrenalina din curse
  • etc
Pentru cei mai multi oameni o viata un pic mai buna le-ar fi suficient. Numai ca notiunea de un pic mai buna este ceva vag, confuz, si fara delimitare. Pentru ca indiferent de cat de buna ar fi situatia cuiva el va dori un pic mai bine, si foarte rar vom auzi oameni vorbind astfel: "mai bine de atat nu se poate" - desi afirmatia nu poate fi adevarata pentru ca mereu este loc de mai bine.
       Avem si la polul opus oameni care sunt multumiti de viata lor, cel putin pentru moment. Acei oameni au dus-o rau o perioada lunga de timp, iar acum sunt mult peste asteptari. Ei pot alege sa se complaca in ceea ce sunt si au acum, sau pot decide sa isi doreasca mai mult.

In interiorul omului, in sufletul sau ratiunea (eul), dorinta de mai bine exista. Si nu este nimic rau in a dori mai mult, si mai mult, si mai mult, ... un infinit de mult bine. Deci: nu este nimic rau in a dori mai mult bine in viata noastra. - Insa cu o conditie: sa intelegem notiunea de bine. Pentru ca un om normal nu va putea spune despre el ca este bine si fericit atat timp cat in jurul lui exista foarte multi oameni nefericiti. In acest caz binele este confundat cu egoismul, cu binele personal indiferent de restul.

Viata noastra este complicata, si asa va fi mereu. Sunt prea multe interactiuni in viata noastra, depindem de prea multe lucruri si actiuni ale tertelor parti, astfel incat fericirea cuiva pare a fi strict jocul norocului, ceva random ce i se intampla unui om dintr-un milion. Tot ce putem face este sa speram la mai bine.

cuvinte cheie: viata noastra, complicatii in viata, destinul, soarta ne ofera, de ce ajungem in impas, de ce nu suntem fericiti, cine are viata fericita, cum sa fim fericiti, cine este cu adevarat fericit, probleme in viata noastra, cum sa traim cu atatea probleme, vreau sa fie mai bine, problemele ne intaresc, problemele ne distrug, vieti distruse, fericirea este a cui

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.