Cauta

Wednesday, 4 February 2015

E bine sa fim nepasatori?

Nepasarea fata de noi insine sau de ceilalti (societate) nu poate sa nu aiba repercursiuni.

Ea, nepasarea – indiferenta – neglijenta – dezinteres, cam unul si acelasi lucru, fiecare in felul sau dar avanad acelasi parinte: Egoismul.


Atat timp cat cineva  se iubeste numai pe sine va neglija cu siguranta tot ce este in jurul sau. Iar in unele cazuri, pentru a ii fi ei/lui bine, va calca peste cadavre. Faptul ca o mama isi neglijeaza copilul incuindu-l in casa 4 ore cat sta ea cu prietenele ei la barfa, si asta mai mereu, va avea ca efect cresterea unui copil nesanatos (introvertit sau poate violent).


Daca o persoana este pusa intr-o anumita functie si ea nu isi va indeplini atributiunile constiincios cu siguranta ca altcineva va avea de suferit datorita nepasarii ei/lui.
Sa luam exemplul jandarmilor: daca la o manifestatie de protest sau la un meci de fotbal ei se decid sa stea ‘pe bara’, imaginati-va ce s-ar intampla. Sau mai bine vom lua exemplul unui medic de pe ambulanta. Desi primeste misiunea de a se deplasa la locul unui accident el decide sa mearga sa bea o bere (cu soferul). In acest caz, cel mai probabil cineva ma muri.

Intr-un fel nepasarea este sinonima cu suferinta.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts