Skip to main content

Falimentul personal - cum poate da faliment o persoana in doar cateva luni in Romania

Cum ajunge un om normal la sapa de lemn

Faliment in Romania


In ultima vreme tot mai multi oameni ajung in imposibilitatea de a mai functiona in societate din punct de vedere financiar. Unii au noroc si isi revin dupa o lunga perioada de saracie lucie, altii nu.

Mai jos voi prezenta o siuatia ipotetica generalizata a unui om ce ajunge la sapa de lemn (saracie totala). Cum acel om pot fi eu, poti fi tu, poate fi oricine, si pentru a ne putea imagina mai bine scena, voi scrie in continuare la persoana a doua.
------------------------------------------------------------------
Ai avut pana cu ceva vreme in urma (cateva luni) un job bun, fie birocratic, fie in constructii, fie ca orice altceva, ideea este ca aveai un salariu lunar decent din care tu si familia ta traiati O.K. S-a intamplat ca apoi sa fii concediat, sau firma la care ai lucrat sa dea faliment (eveniment destul de comun). Si ai ramas somer.
Ai incercat sa gasesti un alt job, nimic insa, nici un rezultat. Tipul a trecut si bruma de bani pe care o mai aveai s-a risipit. Salariu nu mai exista dar nevoile sunt la fel ca si in perioada buna.
   Nevoie de bani ai si cand ai bani, si cand nu ai, caci manacare trebuie, imbracaminte la fel, utilitatile trebuiesc platite, ratele nu pot fi lasate neplatite la nesfarsit. De asemenea boala cand te loveste nu stie daca ai sau nu bani de medicamente, copii la scoala cer bani, transportul de colo colo se plateste. Si in fine, in linii mari nu poti functiona normal in societate fara bani, asta o stie oricine, si cine are si cine n-ar, dar mai cu seama simte pe piele lui ala de nu are.
Asa ca ce puteai face? Puteai jefui o banca, doar ca nu esti facut pentru asta, si pe deasupra mai este si ilegal. Ramanand deci in sfera legalitatii ai ales singura solutie disponibila: sa imprumuti de la prieteni. Si asa ai facut, doar ca prietenii nu iti pot acoperi prin ce iti da ei intregul buget necesar. Ti-ai gasit un alt job, unul la care mergi din nevoie, pe un salariu de nimic, dar te duci acolo caci nu ai de ales, si speri ca vei gasi ceva mai bun in viitorul nu prea indepartat.
Doar ca din salariul tau actual nu acoperi decat un maxim de 30% din nevoie, si luna viitoare iarasi apelezi la prieteni. Si luna viitoare la fel. Doar ca prietenii sunt prieteni pana la un punct. Unii deja se departeaza de tine, nu mai faci parte din lumea lor. Altii vor sa te ajute in continuare doar ca nici ei nu stau prea roz. Iar altii te preseaza sa le inapoiezi banii pe care i-ai luat lunile trecute de la ei.
 Nu stii ce sa mai faci - esti falit. Cauti solutii. Te uiti spre cer si te rogi!
  Cauti solutii: primaria. Da!  Primaria da ajutoare sociale. Mergi la primarie, acolo descoperi ca nu ai loc de altii, de aceia care dau spaga pentru a primi ajuotoare sociale si au si relatii in primarie. Tu nu ai relatii, nici bani de spaga. 
  Cauti alte solutii. Cine mai poate sa te ajute? Guvernul? Nici gand - pentru ei tu esti doar un alt amarat dintr-o tara de amarati pe care ei guvernantii nu stiu cum sa ii mai fure zi de zi, de ce le-ar pasa lor de tine? Cauti mai departe, alte solutii. Auzi ca se cauta muncitori in Anglia. Vrei sa pleci si tu, doar ca sa fim seriosi: cum pleci asa aiurea? Nu iti trebuie si tie niste bani acolo, niste haine, transportul, etc. Pleci caine surd la vanatoare? Si cum nu ai bani??!!  
Cauti altceva! Auzi ca la Metrorex se fac angajari. La fel si la RATB, si la CFR, si la Apa Nova. Adica la firme mari unde salariile sunt bune. Te duci si te interesezi si afli ca pentru a deveni mandrul angajat al uneia dintre aceste companii trebuie sa cunosti pe cineva acolo si sa ai bani de spaga undeva intre 2000 si 4000 de Euro. - Si te gandesti: "Tampit sa fiu de as da atata spaga!"  Plus ca chiar daca ai vrea sa dai spaga asta, nu ai de unde, caci daca aveai atatia bani nu mai erai in faliment, nu? Plus ca 3000 de Euro iti ajungeau probabil 6 luni de zile, timp in care poate mai gaseai tu un job bun, ceva.
Si in final decizi: Romania - tara de cacat (scuzati expresia) - dar adevarat total.
articol comun cu Derscanu'Blog

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.