Cauta

Thursday, 19 March 2015

De ce s-au inventat banii?

Pentru a facilita schimbul de produse si servicii au fost inventati banii.
Intr-o economie in crestere, unde exista o multitudine de produse si servicii ar fi imposibil trocul. De exemplu pentru a cumpara un Logan cu produse, de exemplu dovleci, am avea nevoie de 5000 de dovleci. Cam dificil, nu?


Cu mii de ani in urma oamenii foloseau trocul. Trocul insemna schimb de marfuri (produse) si servicii. In acele vremuri exista putine produse ( in general mancare, imbracaminte, diverse unelte), si foarte putine servicii (ajutor la munca, de regula). Prin troc ei isi schimbau diverse produse rpin metoda schimb pe schimb.
Exemplu de troc:
Gigel ofera doi saci de cartofi lui Mihai pentru 4 gaini.
      Cu timpul oamenii au inceput sa isi usureze viata dezvoltand si inventand tot felul de lucruri noi. Pentru a face schimburi o lunga perioada de timp s-a folosit aurul ca moneda de schimb.

Cu cat omenirea a avansat mai mult, cu atat economia avea nevoie de o modalitate eficienta prin care sa se poata tranzactiona diverse bunuri. Astfel a aparul banul, la inceput monede, apoi bancnote.

In zilele noastre exista multe metode de a face cumparaturi, tranzactii, insa banii (cahs) au ramasa inca cea mai folosita metoda.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts