Cauta

Monday, 6 April 2015

De ce visam cand dormim?

Toti oamenii viseaza, unii mai mult altii mai putin.   Visul este modul prin care creierul se odihneste si goleste milioane de Giga Bytes de informatii ce nu isi mai au rostul de a ramane in constient. Visul poate fi numit deci o refulare a constientului in subconstiet.
Avem nevoie de vise
Daca suntem intrerupti in timpul unui vis creierul nu s-a odihnit corespunzator, si cu ocazia urmatoare visul va fi mai intens si mai lung. Daca suntem intreruti de cateva ori consecutiv din vise in ziua urmatoare vom fi obositi. Iar cu prima ocazie creierul ne va oferi un film de lung metraj.

De cele mai multe ori uitam ceea ce am visat. De fapt visele nu prezinta un interes deosebit pentru noi, de cele mai multe ori visele nu ne spun nimic, absolut nimic. Ele sunt insa necesare creierului pentru a tranfera informatii. Transferul de informatii se face la modul comprimat, o imgine din vis avand comprimate milioane de informatii. Nici nu se putea face altfel, un astfel de trasnfer ar fi durat decenii in loc de cateva ore sau minute.

citeste si: De ce cand vrem sa ne amintim ceva, uitam?

 Ce transfera creierul?
Intr-o singura zi noi vedem milioane de imagini, auzim milioane de sunete, simtim mii de mirosuri, si in afara de asta, tot ceea ce facem, gandim, interferam, totul este memorat in creier. Noi nu dam importanta nici la macar 1% din tot ce se intampla in jurul nostru intr-o singura zi. Dar creierul inmagazineaza orice informatie.
Cand vine ora de somn creirul isi incepe activitatea de filtrare, si tot ce nu ne-ar mai folosi in viitor este comprimat sub forma de vis si aruncat in subconstient. Milioane de informatii sunt astfel sterse in memoria temporara.
 Cum se manifesta visul
In primul rand in timpul unui vis suntem ca si paralizati, nu ne putem misca. Acest lucru este pentru binele nostru, caci in vis ne putem lupta cu ursi, sari coarda, alerga, zbura, etc, lucruri pe care daca le-am repeta fizic in timpul somnului ne-am rani cu siguranta.
De asemenea, orice factor extern: un trosnit, un scartait, o bufnitura, un ‘cioc-cioc’, un strigat, o musca, orice, este asimilat in vis si adugat scenariului.
despre vise 
Un lucru extraordinar il reprezinta faptul ca pana si orbii (persoanlele nevazatoare) viseaza. Daca un om si-a pirdut vederea pe parcursul vietii, el va vedea imagini clare in vis, daca el s-a nascut nevazator: ei bine, in acest caz el va visa, insa fara imagini.
Despre vise s-ar putea scrie mii de carti, totusi intr-un singur articol nu este loc de mai mult.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts