Skip to main content

De ce horoscopul nu este de incredere?

In primul rand pentru faptul ca eu decid viitorul meu, actiunile mele sunt cele care duc spre o tinta. Eu nu sunt predestinat.
In al doilea rand a vedea in viitor nu este ceva practic, cum am vedea printr-un binoclu.
Timpul, cel putin pentru noi oamenii urmeaza o line: de la inceput spre sfarsit, de la o data prezenta spre una viitore. Atunci cand ne raportam la trecut ne raportam la o actiune ce s-a desfasurat deja, iar cand ne raportam la viitor ne raportam la ceva ce se va desfasura in viitor, insa cum viitorul este dincolo de ‘acum, putem sa ne raportam la viitor doar ca la ceva posibil de desfasurat in viitor.
Nu exista pentru om posibilitatea de a vedea dincolo de “orizontul” prezentului, viitorul fiind undeva departe, dincolo de vederea noastra.
Faptul ca in Biblie ne sunt prezentate anumite profetii, este o alta poveste. Profetiile reprezinta interventia directa a lui Dumnezeu, si cum  Dumnezeu nu este om, nu se supune timpului, …, e o alta poveste.
Ar putea miscarea unor planete sau stele sa influenteze viitorul nostru? Poate, intr-o foarte mica masura, extrem de mica, atat de mica incat nici nu merita sa o luam in calcul.
Faptul ca forta magnetica a Lunii sau a altor planete are un oarecare impact asupra omului nu inseamna ca viitorul poate fi prevazut. Oamenii au anumite inclinatii, anumite predispozitii, si in doar foarte mica masura ele pot fi influentate de planete. Dar chiar si asa, de aici si pana la a considera ca:
 Fecioara
 Astazi veti primi vizita unui vechi prieten.
Sa fim seriosi. Totul este o iluzie, o pacaleala pe care cei mai multi oameni o accepta ca fiind stiinta, sau pseudostiinta.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.