Cauta

Sunday, 3 May 2015

De ce horoscopul nu este de incredere?

In primul rand pentru faptul ca eu decid viitorul meu, actiunile mele sunt cele care duc spre o tinta. Eu nu sunt predestinat.
In al doilea rand a vedea in viitor nu este ceva practic, cum am vedea printr-un binoclu.
Timpul, cel putin pentru noi oamenii urmeaza o line: de la inceput spre sfarsit, de la o data prezenta spre una viitore. Atunci cand ne raportam la trecut ne raportam la o actiune ce s-a desfasurat deja, iar cand ne raportam la viitor ne raportam la ceva ce se va desfasura in viitor, insa cum viitorul este dincolo de ‘acum, putem sa ne raportam la viitor doar ca la ceva posibil de desfasurat in viitor.
Nu exista pentru om posibilitatea de a vedea dincolo de “orizontul” prezentului, viitorul fiind undeva departe, dincolo de vederea noastra.
Faptul ca in Biblie ne sunt prezentate anumite profetii, este o alta poveste. Profetiile reprezinta interventia directa a lui Dumnezeu, si cum  Dumnezeu nu este om, nu se supune timpului, …, e o alta poveste.
Ar putea miscarea unor planete sau stele sa influenteze viitorul nostru? Poate, intr-o foarte mica masura, extrem de mica, atat de mica incat nici nu merita sa o luam in calcul.
Faptul ca forta magnetica a Lunii sau a altor planete are un oarecare impact asupra omului nu inseamna ca viitorul poate fi prevazut. Oamenii au anumite inclinatii, anumite predispozitii, si in doar foarte mica masura ele pot fi influentate de planete. Dar chiar si asa, de aici si pana la a considera ca:
 Fecioara
 Astazi veti primi vizita unui vechi prieten.
Sa fim seriosi. Totul este o iluzie, o pacaleala pe care cei mai multi oameni o accepta ca fiind stiinta, sau pseudostiinta.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts