Skip to main content

Cum se face gemul de visine?

Regula de baza este: 2Kg visine la 1Kg zahar 
Se spala visinile, se scot samburii, si se pun intr-o cratita, doua – trei randuri de visie, apoi se acopera cu zahar. Nu prea mult zahar, doar pana nu se mai vad visinile. Apoi alte randuri  de visine, altul de zahar, si tot asa. Se lasa o ora, doua, apoi se aseaza la foc pentru a topi zaharul.
Apoi se lasa focul mic si se mesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Cand s-a intarit cat de cat compozitia se opreste focul, se ia spuma, si se lasa la racit.  Cand s-a racit pasta rezultata(gemul) se pune in borcane. Optional se pune o feliuta de lamaie deasupra.
Pentru a tine perioade lungi de timp:
 Bain-marie
Borcanele se  fierbe la bain-marie,( Adica intr-o cratita mare se pune apa la foc, cu focul mic. Aici se pun borcanele de gem si se fierb in apa pana se creaza deasupra lor o crusta).
Cuptor 
Se mai poate folosi si cuptorul pentru acest lucru. Borcanele se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor cu focul mic pana cand se creaza o pojghita tare deasupra lor.
 Rasturnarea
 O alta medtoda ar fi ca imediat dupa ce am pus compozitia(gemul) in borcane sa le punem capacul si sa rasturnam borcanul cu capul in jos pret de cateva minute. Insa acest procedeu nu este cel mai sigur.
Ultimul lucru ce il mai avem de facut este sa acoperim borcanele si sa le depozitam la loc sigur.

cuvinte cheie:  dieta, gem, gem visine, preparare gem visine, productie gem, visine

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.