Cauta

Saturday, 11 July 2015

Cum se face gemul de visine?

Regula de baza este: 2Kg visine la 1Kg zahar 
Se spala visinile, se scot samburii, si se pun intr-o cratita, doua – trei randuri de visie, apoi se acopera cu zahar. Nu prea mult zahar, doar pana nu se mai vad visinile. Apoi alte randuri  de visine, altul de zahar, si tot asa. Se lasa o ora, doua, apoi se aseaza la foc pentru a topi zaharul.
Apoi se lasa focul mic si se mesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Cand s-a intarit cat de cat compozitia se opreste focul, se ia spuma, si se lasa la racit.  Cand s-a racit pasta rezultata(gemul) se pune in borcane. Optional se pune o feliuta de lamaie deasupra.
Pentru a tine perioade lungi de timp:
 Bain-marie
Borcanele se  fierbe la bain-marie,( Adica intr-o cratita mare se pune apa la foc, cu focul mic. Aici se pun borcanele de gem si se fierb in apa pana se creaza deasupra lor o crusta).
Cuptor 
Se mai poate folosi si cuptorul pentru acest lucru. Borcanele se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor cu focul mic pana cand se creaza o pojghita tare deasupra lor.
 Rasturnarea
 O alta medtoda ar fi ca imediat dupa ce am pus compozitia(gemul) in borcane sa le punem capacul si sa rasturnam borcanul cu capul in jos pret de cateva minute. Insa acest procedeu nu este cel mai sigur.
Ultimul lucru ce il mai avem de facut este sa acoperim borcanele si sa le depozitam la loc sigur.

cuvinte cheie:  dieta, gem, gem visine, preparare gem visine, productie gem, visine

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts