Skip to main content

Secretul fericirii: echilibru in toate

Secretul fericirii



Ori de cate ori facem ceva in viata noastra si o facem cu cumpatare, totul va fi bine. Abuzurile de orice fel vor distruge insa totul.
Fie ca mancam sau bem, fie ca muncim sau iubim, sau invatam, sau ne distram: in fiecare caz trebuie sa pastram un echilibru, altfel vom fi fie obsedati de acel ceva, fie vom avea probleme de sanatate, fie vom pierde directia in viata, fie orice altceva nociv.

Am spune ca lucrurile cu adevarat pozitive si demne de dorit din viata noastra, cum ar fi spre exemplu iubirea, ar trebui sa fie apreciate si folosite la maxim. Insa desi suna frumos, este gresit. A iubi mai mult decat limita normala (si aici din pacate este aproape imposbil in a gasi o granita anume a limitei) nu poate face decat sa aduca suferinta. Caci iubirea nu inseamna doar sentimente si actiuni, ci o intreaga chimie a creierului, si orice dezechilibru probuce daune. Sa nu mai spunem si faptul ca investitia in iubire este ca o afacere, poti castiga mult, sau poti pierde mult, caci nu depinde doar de tine, ci si de cealalta persoana implicata.
Fara a avea un echilibru vom fi ca niste frunze cazute din pom si purtate de valurile vantului de colo - colo.
Echilibrul inseamna viata.
Planeta noastra sustine viata (ecosistemul planetar este propice vietii) datorita unui echilibru perfect. De la campul magnetic planetar si pana la asezarea planeteti ca distanta fata de Soare, totul este perfect in scopul de a sustine viata. Orice modificare in acest lant al perfectiunii va face viata imposibila.
De aici putem invata ca echilibrul este mai mult decat necesar si in viata noastra. Acest lucru nu este o descoperire noua, nici vreo teorie religioasa, ci un fapt dovedit stiintific.
Oamenii cauta fericirea zilnic, o cauta de milenii bune, si cei care reusesc sa intrezareasca catusi de putin o licarire a fericirii vorbesc despre ea ca fiind echilibrul in viata. \
   Este adevarat ca nu prea poti fi fericit fara iubire, fara mancare, fara sanatate, fara educatie, ci doar avand acestea si celelalte lucruri necesare, si avandu-le in echilibru.

Mancand mult te poti imbolnavi. Fiind zgarcit in scopul strangerii de avere te poti imbolnavi.Pierzandu-te in iuire te vei pierde pe tine ca identitate. Muncind mai mult decat este normal te vei imbolnavi si nu vei mai putea munci. Pierzand nopti in sir invatand pentru doctorat s-ar putea sa nu mai apuci sa te bucuri de el.
       Poti fi fericit cu lucruri marunte, dar nici sa te multumesti cu maruntisuri. Poti tinde spre mai mult, dar niciodata sa nu visezi varful de lance, caci pana vei ajunge acolo s-ar putea sa pierzi pe traseu totul.
Sfaturi utile:

Fii fericit! Traieste echilibrat. Bucura-te de viata, prieteni, familie, si orice altceva ce este bun. Fara a face insa abuzuri. Iesi in parc, fa sport, mananca sanatos, fugi de jocuri de noroc, prieteni ciudati, excese!!!!

nu dori o casa mare daca nu iti permiti intretinerea ei, nu iti lua o masina care consuma mai mult decat jumatate din salariul tau, nu pleca in concediu acolo unde vei plati mai mult decat iti permiti, etc.
sursa foto:  blog.thedaysman.com

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.