Skip to main content

Este cafeaua un medicament contra oboselii?

Despre faptul ca aceasta substanta, cafeaua, este nociva, mai ales in cantitati mari, s-a mai scris. Despre faptul ca are si lucruri pozitive, mai rar.
Ei bine, dupa 24 de ore de munca iti vine sa te culci in mijlocul soselei.
Dar mai ai inca 10 ore de tras. Ochii se inchid, corpul tremura, creierul este ametit, vederea slaba, urechile incep sa pocneasca, si tot ceea ce vrei este sa dormi. Dar nu poti! Patria te vrea in picioare.
In cest moment dificil cafeaua este cea care te tine la verticala. Cafeaua nu face altceva decat sa scoata energia din locasurile ei secrete, si sa ne-o ofere pe tava in momentul in care noi dorim(consumam cafea). Corpul uman are rezerve mari de energie insa nu ni le ofera datorita faptului ca ele sunt ultima frontiera.
Cand bem cafeaua substantele din ea, in special cofeina, incep sa suga din seva energetica reinprospatandu-ne. Insa ATENTIE! sa nu o consumam pe toata.
Dupa ce ne-am facut treaba observam ca suntem epuizati complet. Si daca am continua cu cafea si efort am putea deceda din picioare. Cafea ne ofera energie, tot a noastra, dar nu pentru mult timp. Trebuie chibzuinta.
bb

cuvinte cheie: cafea, energizant, medicament, oboseala, remediu, sanatate

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.