Skip to main content

A dori si a putea

Toti dorim, nu insa toti putem. Asta este o regula, o regula pe care nu prea vrem sa o acceptam.

Da. Vreau sa imi repar mansarda, numai ca acest lucru costa. Vreau sa imi cumpar o masina, noua, si asta costa. Vreau sa scap de ratele de la banca, vai!, dar si asta costa.


Banii cam rezolva jumatate din doleantele noastre, dar nu toate. Sa presupunem ca vreau sa castig premiul Nobel. Cam greu, indiferent de cati bani as avea. Sau ceva mai simplu: vreau sa devin cel mai bun om din lume. Greu, foarte greu. In primul rand ar trebui sa ma raportez la ceva, caci cum altfel as sti daca sunt cel mai bun om din lume. Apoi, indiferent de inteligenta, frumusete sau contul bancar, a deveni un om bun, este dificil, o cale lunga presarata de multe sacrificii.. Si totusi, as putea, cred.

Unele lucruri pot fi atinse prin doar dorinta, alte nu. Pentru majoritatea lucrurilor pe care ni le dorim, conjunctura face diferenta. Acel ceva numit de unii noroc.

Norocul ni-l facem singuri, zic altii. Si totusi, de la a face eu si pana la primi pomana cea mare si grasa, e cale lunga.

Comments

Popular posts from this blog

Țări care încep cu litera R

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera R  Regatul Unit,   Reunion San Denis, Republica Dominicană,  România,  Rusia,  Ruanda.

Țări care încep cu litera M

Cunoaște lumea! Lista țărilor lumii, cu litera M Macau,  Macedonia,  Madagascar,  Malawi,  Malaezia,  Maldive,  Mali,  Malta,  Martinique,  Mauritania,  Mauritius,  Maroc,  Mayotte,  Mexic,  Monaco,  Mongolia,  Montserrat,  Mozambic,  Muntenegru

Am dat cu lavabil si ies pete galbui. Ce sa fac?

In general pete galbene sau galbui apar atunci cand deja avem lavabila data pe pereti sau tavane si dorim sa aplicam alta lavabila peste. Caci pe gletul nou nu are de ce sa iasa pete. Motivele pentru care ies pete galbui pot fi mai multe. Enumeram: oxizi (de la vreo inundatie) pigmentul din veche vopsea suprafata faramicioasa 1. Oxizi Daca a avut loc o inundatie, inflitrare de apa, atunci cand suprafata se ususca, de regula se pateaza. Pata are forme ciudate si este de culoare galbena spre portocaliu, in anumite cazuri cu tenta de maroniu.