Cauta

Thursday, 22 October 2015

A dori si a putea

Toti dorim, nu insa toti putem. Asta este o regula, o regula pe care nu prea vrem sa o acceptam.

Da. Vreau sa imi repar mansarda, numai ca acest lucru costa. Vreau sa imi cumpar o masina, noua, si asta costa. Vreau sa scap de ratele de la banca, vai!, dar si asta costa.


Banii cam rezolva jumatate din doleantele noastre, dar nu toate. Sa presupunem ca vreau sa castig premiul Nobel. Cam greu, indiferent de cati bani as avea. Sau ceva mai simplu: vreau sa devin cel mai bun om din lume. Greu, foarte greu. In primul rand ar trebui sa ma raportez la ceva, caci cum altfel as sti daca sunt cel mai bun om din lume. Apoi, indiferent de inteligenta, frumusete sau contul bancar, a deveni un om bun, este dificil, o cale lunga presarata de multe sacrificii.. Si totusi, as putea, cred.

Unele lucruri pot fi atinse prin doar dorinta, alte nu. Pentru majoritatea lucrurilor pe care ni le dorim, conjunctura face diferenta. Acel ceva numit de unii noroc.

Norocul ni-l facem singuri, zic altii. Si totusi, de la a face eu si pana la primi pomana cea mare si grasa, e cale lunga.

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts