Cauta

Friday, 30 October 2015

Ce este deochiul?

Inca din antichitate oamenii erau insapaimantati de deochi. Se spune ca o privirea (ce de multe ori este insotita de zambet) poate produce rau “victimei” (prin privirea directa in ochi).

Dincolo de incercarile nereusite de explicare a acestui fenomen, explicatii facute de diversi oameni ce imbina stiinta cu misticismul,  ce atribuie privitului diverse manifestari energetice (bioenergie), interactiunea cu undele cerebrale, impregnarea unei stari bolnavicioase direct in subconstientul “victimei” printr-un transfer de energie negativa, etc… nimeni nu a putut explica in mod clar si concis ce se intampla de fapt in spatele Deochiului, sau daca acest lucru chiar este ceva mistic.


In psihologie controlul mintii oponentului se da la nivelul privirii, de aceia si multe domenii de activitate ce presupun interactiunea cu alti oameni este recomandat sa nu se priveasca direct in ochi, ci undeva deasupra nivelului ochilor. Acest lucru se intampla deoarece superioritate sau inferioritatea se judeca pe moment (instinctiv) in functie de puterea privirii celuilalt, iar in negocieri acest lucru poate fi fatal.

De asemenea instinctul atat la animal cat si la om ne spune ca o privire direct in ochi inseamna un act de agresiune, iar in cazul copiilor acest lucru se dovedeste prin schimbarea radicala de comportament. Un copil ce rade si este vesel isi va schimba imediat starea de spirit in momentul in care o fata straina il va privi direct in ochi, indiferent de cat de binevoitoare ar fi persoana straina. – multi oameni asociaza acest aspect cu puterea deochiului.

Ceva se intampla la nivel phisic in momentul in care o persoana (chiar daca nu este straina) priveste insistent in ochii altei persoane. Numai ca acest lucru va fi elucidat pe deplin de pshihologie, in nici un caz nu este vorba de puterea malefica a deochiului.

cuvinte cheie: ce este, cum scap de deochi, cum se manifesta deochiul, deochi, m-a deochiat, privirea insistenta, psihologie, puterea privirii

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts