Cauta

Sunday, 18 October 2015

Ce imi trebuie pentru a fi fericit?

As vrea sa zbor dincolo de stele, sa vad si sa cunosc totul. As vrea sa cunosc totul despre planeta Pamant si despre univers, despre timp, despre dimensiuni, despre orice. Oare cati ani ar trebui sa traiesc pentru a mi se implini acest vis? Si daca totusi as reusi sa inteleg totul, cu ce m-ar ajuta?


A intelege cum functioneaza un lucru, sau mai multe, ne face mai fericiti? Miliarde de oameni au trait pe pamant si nu au cunoscut nici jumatate din cat cunostem noi azi, si totusi unii dintre ei au fost fericiti, in nestiinta lor.

As vrea sa inteleg ce este fericirea. Milioane de oameni au scris despre ea, miliarde de cuvinte s-au invartit in jurul cozii, fara a oferi o vaga definitie a ce inseamna fericirea. Starea de beatitudine si multumire sufleteasca cum este definita de DEX nu ne ajuta prea mult la a intelege. Caci sunt in al noualea cer cand mi se indeplineste dorinta (nevoie) urgenta; fiziologica, cand am nevoie disperata de apa si in sfarsit o primesc, cand imi lipseste aerul si dupa ce ma zbat si zvarcolesc sufocandu-ma primesc aerul binefacator, cand am nevoie la toaleta si negasind nici una de imi vina sa imi dau drumul pe mine reusesc intr-un final sa ajung la acel loc binefacator, etc.

Dar oare fericirea, ultima treapta a ei, acea fericire maxima: unde o gasesc? In extaz, in adrenalina, in credinta, in vise, in indeplinirea unui vis imposibil?

De ce confundam fericirea cu bucuria? Probabil din lipsa de fericire.
 cuvinte cheie: beatitudine, bucurie, ce e fericirea, cum sa fiu fericit, euforie, fericire

No comments:

Post a Comment

Comentariile spam, cele ce fac reclame sau cele ce aduc jigniri, instigari la violenta sau ura de rasa, si fara a ne limita la atat, tot ce nu este potrivit pentru un comentariu nu va fi aprobat.

Popular Posts